Mercedes-Benz 309: Motor sputtert

Bouwjaar: 1982, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2100 D

Hallo,

ik heb het volgende probleem met men 309, als je begint op te trekken dat je voelt dat de motor moeite moet doen dan begint hij in te houden en te sputteren. Als je stopt blijft de motor dan ook niet meer stationair draaien.
Na een tijd lang demarreren, gas geven en terug stilvallen... komt hij er uiteindelijk terug door, maar vertrek dan weer en het begint terug van begins af aan.
Nu was er me al verteld geweest dat de filter in de brandstoftank verstopt kon zijn, ik heb dan eens een leiding gelegd, vertrokken van een bidonnetje met diesel erin rechtstreeks op de pomp en zo naar de motor zonder enige filter ertussen maar het probleem blijft.
Kan dit eventueel de pomp zijn?

Mvg,
Steve

Steve02

Geplaatst door Steve02 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 309? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

vraagje (0), 15 jaar geleden

ik zeg alle filters eens vernieuwen

Roger10 (0), 15 jaar geleden

Zeker de filrers vervangen en aanzuigpompje op de injectiepomp controleren mischien dat dit inwendig ondicht is,of gedeeltelijk vastzit en dan pomp je niet voldoende diesel op!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 309 of stel zelf een nieuwe vraag.