Mercedes-Benz E-Klasse: motortje rechtsvoor ?

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220 CDI

hallo, na 8 weken niet met auto te hebben gereden, kwam er na een half uur rook of stoom onder de motorkap vandaan. nadat ik motorkap open deed kon ik niet meer zien of het rook of stoom was. wel dat het rechtsvoor vandaan kwam. ook hoorde ik een of ander motortje of ventiel die heel veel rpm had. wat zit rechtsvoor( onder de koplamp). het is een E220 CDI 1998. graag reacties.

Ron10345

Geplaatst door Ron10345 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

w210 (0), 16 jaar geleden

Ron,

Bij mij zit daar de standkachel, en die maakt nooit lawaai.
maar misschien doet hij het ook niet!
en het is ook geen CDI
ik weet wel dat mijn vito vroeger wel CDI ook zo'n hoog gierend geluid gaf van de standkachel maar dan zonder rook of stoom.

mischien heb je hier wat aan?

groet,

Arie de jong

jogr63 (0), 16 jaar geleden

Electrisch waterpompje dat laat de koelvloeistof door de kachel circuleren zodat deze ook warmte geeft bij stationair en laag toerental, ook in gebruik bij het restwarmtesysteem indien aanwezig.

Ron10345 (0), 16 jaar geleden

dank voor info.. waarschijnlijk zit daar nu een lek. zal het niveau controleren of ik water heb verloren.

frans49 (0) PRO, 16 jaar geleden

rookvorming komt van de stankachel . Deze heeft waarschijnlijk lang niet gewerkt , wegens buitentemp boven 8 gr . Wat te doen ... start de moter en spuit met een verkoelings produkt op de buitentemperatuursensor , deze gaat minder dan 8 gr aangeven op de kombi en de standkachel aansturen . Laat nu de standkachel gedurende meer dan 5 min draaien , zodat deze zich kan proper branden . Blijft hij na 5 min nog roken schakel hem dan uit via de schakelaar naast de asbak , want dan zit er een storing in de standkachel . Storing laten uitlezen bij MB en kachel laten herstellen . Zie www.standkachels.com

Ron10345 (0), 16 jaar geleden

dank voor reactie.. bij starten van motor gaat rechtsvoor een blauwe rook (en ruikt een beetje verbrand) zich ontwikkelen.. is dat de rookvorming die je bedoeld of duidt dit op een echte storing? als ik motorcontact uitdoe draai rechtsvoor nog iets... waterpomp ? kan je mij ook zeggen waar ik de buitentemperatuursensor kan vinden? bij voorbaat dank...

frans49 (0) PRO, 16 jaar geleden

buitentemp. sensor zit rechts naast het linkse mistlicht in de voorbumper ( klein zwart topje )

Ron10345 (0), 16 jaar geleden

frans, dank voor info... het bleef maar branden, dus ik heb het schakelaartje naast mijn spiegelbesturing op "UIT" gezet, probleem opgelost.. ik ga nu weer voor 3 maanden het ziekenhuis in, dus in het voorjaar zal ik hett brandprobleem oplossen. thanx.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.