Mercedes-Benz Vito 108 D: motorvermogen

Bouwjaar: 1996

Hallo

Ik vroeg me af hoe het kan dat een Vito met een 2,3 liter dieselmotor maar een vermogen heeft van 80PK !!! Is dit een 16 klepper of nog niet ? Je zou toch mogen verwachten dat het vermogen tegen de 100PK aan zou liggen ? Wie heeft het antwoord ?

Gr.
Remco

remco9422

Geplaatst door remco9422 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Autobedrijf Luik B.V. (0) PRO, 19 jaar geleden

Remco de motor die gebruikt werd in de 108D is ontwikkeld in begin jaren tachtig. Hij werd het eerst toegepast in de 190D (wdb201), deze motor had op het laatst 75Pk. In de vito hebben ze de cilinder inhoud vergroot, dit geeft een groter koppel. Alleen het maximum toerental is t.o.v. de 190D verlaagt. Wat als resultaat geeft dat het maximum vermogen maar iets omhoog is gegaan, de trekkracht is wel groter geworden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.