Mercedes-Benz E-Klasse w211: na de gebruik van de cruise controle,tempomat,geen trek kracht m

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: E 220, cdi

Hallo, als ik auto normaal rijdt trekt de auto heel goed,en als ik cruise controle heb hebruikt,en uitgeschakeld, trekt de auto niet meer,bijna helemaal geen kracht,en op de bordcomp.geen storingen,en als ik de auto weer op nieuw ga starten en zonder cruise controle ga rijden dan rijd de auto heel goed,Ik ben bij de mercedes dealer geweest en auto uitgelezen en krijgen we storing te zien dat iets is mis met luchttoevoer,zo genaamd beademing,toen hadden ze massaluchtmeter vervangen maar dat was geen succes,en nu willen ze recirculatieklep gaan vervangen.Weet iemand wat zou het kunnen zijn,bij de dealer weten ze niet wat zou kunnen zijn,het is lastig puzzeltje,het gaat veel tijd kosten ben ik bang.

mecka

Geplaatst door mecka (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Is de foutcode ook tijdens het rijden na uitschakeling van de cruise control uitgelezen? Dus op het moment dat je geen trek kracht meer hebt.

mecka (0), 12 jaar geleden

Hallo dhr.Oldford
Dat weet ik niet zeker, wat ze allemaal hadden getest,volgens mij niet,ze hadden luchtmassameter vervangen,toen kwamen ze met vergaal dat probleem ligt niet bij de luchtmassameter,en ik krijgt weer een nieuwe afspraak,met vermoeden dat recirculatieklep vervangen moet worden,onlangs dat ik steeds vertelt dat die probleem voorkomt na de gebruik van de cruise control.
Alvast bedankt voor je reactie.
groeten Mario

mecka (0), 12 jaar geleden

Hallo,
Ik ben weer geweest,recirculatieklep was vervangen,en probleem was niet verholpen,ze zijn nu al 5 dagen bezig met zoeken van storing,dus als cruise control aan en uit gat verlist auto de kracht,en als ik hem op nieuw ga starten en zonder cruise control ga rijden dan is geen probleem.wie kan mij helpen?

koende2 (0) PRO, 12 jaar geleden

Dit is een zeer vreemde klacht aangezien de cruisecontrol
geen directe invloed heeft op de motor. Deze zegt alleen tegen de motor snelheid zo
houden en de rest regelt de motor computer zelf.
Dan komt er nog wat hulp van sensoren van je SBC systeem aan te pas en dat was het.

Klinkt misschien stom maar koppel je accu eens 1 min los...

mecka (0), 12 jaar geleden

Hallo allemaal
Probleem is, gelukkig, opgelost,het probleem was de lucht filter die niet origineel was,hele goede namaak,dus let op als lucht filter vervangen moet worden,door de vakman die kosten voor de klant wil besparen met hoge kortingen zogenaamd,originele bij de dealer kost 40 euro,waar door heleboel problemen is te voorkomen.


bedankt allemaal

koende2 (0) PRO, 12 jaar geleden

Kijk das mooi:)
Wil wel even vermelden dat je de volgende keer
de klacht misschien wat beter kan omschrijven door aan te geven dat het bijv. na vv luchtfilter was
en te melden dat het bij deellast op gelijke snelheid begint ipv bij specifiek de cruisecontrol.

willy9 (0) PRO, 12 jaar geleden

met namaak volgens mij niets te maken namelijk; er zijn wel twee verschillende uitvoeringen van luchtfilters- altijd volgens chassi nr en dan komt deze storing niet voor.

mecka (0), 12 jaar geleden

die klacht kwam niet meteen ,na de vervangen van de filter,was grote beurt geweest,pas na de 2500km kwam die probleem naar voren,en mij was alleen opgevallen dat die probleem kwam na de gebruik van de cruise control,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.