Mercedes-Benz 380 sec : Nieuw probleem 380 sec 1 slechte verbrande bougie

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.8v8

Na nog wat onderzoek van het tikkerende geluid van de kleppen heb ik de bougie's er uit gedraaid. Nu was 1 bougie heel raar van uiterlijk. Het leek wel of er kalkafzetting op zat. Was verder niet nat. De andere bougies waren keurig bruin. De auto loopt stationair ook niet lekker relaxed. Schud heen en weer. Bij het optrekken trekt en loopt ie als een beer. Echter wel rookontwikkeling. Zou dit een defecte bougie kunnen zijn of heeft het toch inderdaad wat met de kleppen te maken???
Zie ook probleem kleppen stellen??

magnaat

Geplaatst door magnaat (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

spanbandje (0) PRO, 16 jaar geleden

ik zou het eerst in de onsteking zoeken, wissel even de kabel van de vreemde bougie, anders zou ook nog de verstuiver defect kunnen zijn, de grijze aanslag kan duiden op een arm mengsel daardoor wordt de bougie erg heet,
succes Marcel

magnaat (0), 16 jaar geleden

Heb de bougie uitgewisseld. Het roken lijkt te zijn verdwenen. Loopt echter nog niet helemaal super stationair maar had een co waarde van 0.19. Volgens mijn net bemachtigde handnboek mag dit 1 zijn. Daar nog maat even mee aan het stoeien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.