Mercedes-Benz S-Klasse: Noodloop asr

Bouwjaar: 1990, Brandstof: LPG, Motorcode: 560

Een 560 sec uit 1990 die naar volle tevredenheid zijn ding doet, heeft toch een probleem wat ik de kenners wil voorleggen.
Na een stilstand van ongeveer 3 maanden zijn er geen problemen.Na ongeveer 2000 km gaat steeds vaker het gaspedaal onderin en gaat het ASR lampje branden.Niet de driehoek met het uitroepteken, maar degeen op de balk. Volgens mij de noodloop. Oplossing, even tijdens het rijden het contact aan en uit en daar gaan we weer. Dit gaat zich evenwel steeds vaker voordoen en wordt knap irritant.Eerst de sensoren schoongemaakt, dan alle stekkers gereinigd en met contactspray ingespoten.
Probleem verholpen. Na ongeveer 4000 km begint alles van voor af aan. Voordat ik aan allerhande onderzoeken begin wil ik het eens aan jullie voorleggen. Wie het weet mag het zeggen.

Rene383

Geplaatst door Rene383 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

frans49 (0) PRO, 15 jaar geleden

Remlichtschakelaar kan een mogelijke oorzaak zijn ,maar best even laten uitlezen . suc6

Rene383 (0), 15 jaar geleden

Okay de schakelaar ga ik proberen. Kan een W 126 uit 1990 compleet uitgelezen worden op zulke storingen? Ik zelf denk van niet.

willy9 (0) PRO, 15 jaar geleden

asr kan uitgelezen met inpulsteller . vermoet electronisch gaspedaal sensor.
Met contact op en af te zetten geeft tydelyke storings wissing tot de fout terug optreedt

Rene383 (0), 15 jaar geleden

Bedankt lui

Ga ermee aan de slag. Laat van me horen als het gelukt is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.