Mercedes-Benz S-Klasse: parkeersensor ziet steeds iets zonder dat er wat is

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: Type 140 V12 lang

Ik heb een klant met een MB 140 type met het volgende probleem: sporadisch geeft de parkeersensor lv alarm terwijl er niets in de buurt is, de sensor lv al gewisseld met rv, maar het probleem blijft lv zitten. De sensor los geeft een storing op heel het syteem en schakelt de parkeersensoren uit. Eerst kwam het probleem alleen voor bij vochtig weer, maar nu gebeurt het compleet zonder regelmaat. Het kan een paar weken goed gaan en dan weer een dag alarm als de auto langsaam rijd. Dit gaat echter ook weer vanzelf over.

Iemand mischien enig idee, of dit eerder bij de hand gehad?

Alvast bedankt.

02erik02

Geplaatst door 02erik02 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

spanbandje (0) PRO, 14 jaar geleden

Is de bumper niet iets vervormt zodat de sensorhoek iets te veel naar de grond gericht staat als de auto langzaam rijdt is volgens mij het systeem tot een paar Km/u actief

Succes Marcel.

02erik02 (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie, de bumper is niet beschadigd dus daar zal het helaas niet aan liggen. het systeem gaat idd alleen bij lage snelheid aan.

Gr Erik.

Take16 (0), 14 jaar geleden

Is de sensor zelf niet beschadigd, zodat er vocht of iets tussen kan komen. want wij hebben zelf het zelfde probleem, bij ons is namelijk stukje verf van de sensor af en daardoor zet de sensor uit bij warm weer waardoor hij de hele tijd piept en uiteindelijk uit gaat. Ook kan het inderdaad zijn dat de sensor iets te ver naar beneden gericht staat, want je kan hem iets stellen namelijk.

Met Vriendelijke Groet,

Take

02erik02 (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de reactie,

De auto is inmiddels verkocht en het probleem heeft zich sinds 2 maanden voor de verkoop ineens niet meer voorgedaan. Toch bedankt voor de reactie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.