Mercedes-Benz C-Klasse: oliepeil C270 cdi 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 270cdi

Hallo,
Heb vandaag zelf onderhoud gedaan aan mijn wagen, volgens boekje gaat er 6,5 liter olie in met oliefilter, nu heb ik er 6,3 in en ik krijg al de melding reduce oil na dat hij op bedrijfstemp. is. Ik heb geen oliepeilstok, kan het soms zijn dat mijn oliemeter defect is of moet ik het maar met 6,0 liters doen?
Groeten Yozef.

arruit76

Geplaatst door arruit76 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ToniMB (0) PRO, 16 jaar geleden

Waarschijnlijk heb je niet alle olie eruit kunnen krijgen, de sensor kan natuurlijk wel stuk maar dat hij verkeerd aangeeft heb
ik nooit meegemaakt. Haal er maar gewoon wat olie uit. Als er meer dan een halve liter uitmoet kun je gaan twijfelen aan de
juistheid maar anders zit het wel goed.

marcel6979 (0) PRO, 16 jaar geleden

ja dat is nou het leuke van moderne techniek.
electonische peilstok erin en ouderwets peilstokje weglaten.
heb het zelf ook al een keer gehad met een cls,je kan het oliepeil alleen nog maar aflezen via een testkast!
en zo moet je hem dus ook afvullen,anders geheid problemen!

nic (0) PRO, 16 jaar geleden

je kan je exacte olie peil via je kombiinstrument oproepen en je moet inderdaad minder olie toevoegen dan opgegeven meestal doe ik er 0.5l minder in sensor is erg gevoelig en geeft al snel te veel aan. wij zuigen ook af en daar krijg je niet alles mee uit zeker niet als olie niet heet genoeg is. de olie zet ook uit en zal in hete toestand al snel de sensor activeren met melding tot gevolg gelukkig zijn de peilstokken inmiddels weer opnieuw geïntroduceerd. Procedure oproepen olie niveau staat in handleiding zo niet laat het weten

arruit76 (0), 16 jaar geleden

@ nic, exacte olie peil via kombiinstrument oproepen?, dan krijg je toch gewoon melding "ok" als het in orde is, tenzij er te weinig in zit krijg je de hoeveelheid bij te vullen olie.

Siem Bijman (140) PRO, 16 jaar geleden

nic heeft gelijk. Doen wij ook altijd, anders krijg je die melding.

jhl (0) PRO, 16 jaar geleden

gewoon terug herbeginnen. Ofwel olie aflaten via carterdop, dan ben je zeker dat er alles uit is. Ofwel bij bedrijfstemperatuur leegzuigen. Dan beginnen met 4 liter (!!) olie. Effe laten rusten en via je stuurwiel het oliepeil laten meten. Daarna zal hij zeggen dat je nog 1,5 l. moet toevoegen. Dit doen en dan opnieuw effe wachten. Waarschijnlijk is het oliepeil dan al ok ofwel zegt hij dat je nog een 0,5 l. moet toevoegen.
Op deze manier NOOIT problemen. Maar het vergt een beetje tijd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.