Mercedes-Benz 230: olieverbruik 230 CE

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 230 CE

Hey iedereen,

Ik heb het volgende probleem met mijn mercedes 230 CE: De wagen heeft een olieverbruik van ongeveer 1.5 liter per 1000 km. Dit lijkt mij toch aan de hoge kant.
Ik heb de wagen gekocht van de eerste eigenares (een dame van 79). De wagen heeft nu 66.000 km (62.000 toen ik hem kocht) en er is een volledig onderhoudsboekje bij de wagen (elke 10.000km op onderhoud bij een officiële Mercedes verdeler). Daarom vind ik dit hoge olieverbruik zeer vreemd.
Er komt wel een beetje blauwe rook uit de uitlaat bij hevig gasgeven, maar dit is slechts minimaal. Nu is mijn vraag: Is dit de koppakking, (het koelwater is helder)zijn het de zuigerveren of de klepgeleiders (of iets anders)?? Of kan ik best gewoon de compressie laten meten (weet ik dan meer?) Wat zou er kunnen gebeuren als ik er zo mee blijf rondrijden? (ik wil de wagen toch het liefst perfect in orde hebben, maar als er erg hoge kosten aan zijn ...?)

Dank bij voorbaat
Tim

GravenTim

Geplaatst door GravenTim (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 230? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

Kleprubbers vervangen. Inherent aan de leeftijd en lage km stand. Kan zonder de kop te verwijderen.

GravenTim (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je reactie !
Kleprubbers zullen vervangen worden...

Groetjes
Tim

ron10268 (0), 17 jaar geleden

het zal idd aan de klepseals liggen die hard zijn geworden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 230 of stel zelf een nieuwe vraag.