Mercedes-Benz 407: ombouwen naar andere brandstofpomp.

Bouwjaar: 1980

Beste sleutelaars,
Is het mogelijk, om op mijn bus een brandstofpomp te bouwen waar je mee gas geeft.
Nu zit er zo een vacuum ( hoe schrijf je dat)pomp op en ik heb het idee dat dat niet zo zuinig werkt.
met vrgr Niels

Geplaatst door

sauspasta (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

wat hebben ze je wijs gemaakt?
Gas geef je altijd met je voet, wat je met het pedaal bediend kan een kabel zijn of een stangenstelsel of een electromagneet, maar nooit met vacuum. Dit is namelijk moeilijk (mechanisch) te doseren. En qua zuinigheid kan ik alleen maar zeggen dat een baksteen van nature niet erg aerodynamisch is, in die gedachte ligt het geheim van jouw brandstof verbruik verscholen, voor zo ver het niet door je rechtervoet veroorzaakt wordt.

plurkje 0
badge

19 jaar

Toch is het zo plurkie.
de stangen sturen een gasklep en de vacuum regeld de hoeveelheid brandstof.

sauspasta 0

19 jaar

Voor zover ik die 70 pk diesels ken hebben deze allemaal een stangen stelsel van het gaspedaal tot de pomp lopen, en sommoige hebben inderdaadd ook nog een lucht afsluiter op het inlaat zitten (tegen het op hol slaan van de motor).

Ik heb hier een automaat in onderhoud en een handbak versie, deze hebben allebij stangen aan de pomp om gas te geven en een lucht afsluiter op t inlaat.

Willem

Willem12089 0
badge

19 jaar

Het gaat hier om een mercedes 616 motor. de brandstofpomp heeft een vacuum-regelateur, je gaspedaal bedient een smoorklep in de inlaat en de inlaatonderdruk regelt je brandstofpomp.het is mogelijk om de bestaande pomp om te bouwen ( komt een andere regelaar achter op de pomp ) kost veel geld. gezien de leeftijd kan je beter even controleren of de pomp en de nokkenas op tijd staan en kleppen stellen
m.vr.gr. marco

rykmarco 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 407 of stel zelf een nieuwe vraag.