Mercedes-Benz Mb100: Ontluchten brandstofsysteem

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 100 mb

Hallo,wie kan mij vertellen hoe ik het brandstofsysteem moet ontluchten van een MB 100.
Denk zelf dat het automatisch gaat,als dat zo is,wat zou er dan mis kunnen zijn.
Hij loopt een paar km. goed en dan begint hij te storteren en houd er dan mee op.
Dan zitten er wel lucht bellen in de brandstofleiding,maar als hij goed loopt dan heb ik dat niet.
Hopenlijk heeft iemand een oplossing.

BertenGerda

Geplaatst door BertenGerda (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz MB 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Bert ,ben je er al achter wat het probleem was? Er zit toch nog zo'n lijnpomp op. Of heb je er een foto van en kan je die hier plaatsen. Bij de oudere pompen zit bovenop een boutje sl. 10 om te onluchten ,alleen losdraaien volstaat.vervolgens pompen. Als dat ontluchten vaker nodig is ,is er in de aanvoer een lekkage . Vernieuw vanaf de plastic slang alle rubber leidingen en gebruik leiding slangklemmen niet die grove waterslangklemmen. Denk ook aan de filterafdichtingring en de O ring van de boutkop. Succes.

BertenGerda (0), 13 jaar geleden

Hallo ,er zit geen ontluchtingspomp op.Heb de 4 leidingen op de verstuivers een beetje losgedraait en de motor laten lopen en daarna weer dichtgedraait.Het is bijna goed,maar af en toe houd hij nog iets in.
Dus toch nog een beetje lucht,maar kan er mee rijden,maar nog niet helemaal goed.

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Dan is de pomp toch nieuwer dan ik dacht. Diverse leidingen zijn doorzichtig kijk of je luchtbelletjs ziet gaan en verbeter de afdichtingen van de koppelingen. Begin bij het voorfilter ,als die er nog op zit. Eenmaal ontlucht moet dat zo blijven er is dus een lek. Groeten.

BertenGerda (0), 13 jaar geleden

Oké hartelijk dank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz MB 100 of stel zelf een nieuwe vraag.