Mercedes-Benz Mb100: Voorvering MB 100

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel

De voorvering links van mijn MB 100 (geweldige wagen trouwens) is ´vastgeslagen´. Het is een vering die elk jaar doorgesmeerd moet worden en dat is waarschijnlijk ergens fout gegaan. Voordat ik hem naar de garage ga brengen wil ik zelf nog eens het een en ander proberen. Heeft iemand tips voor mij? Ik ga proberen om er nieuwe smeernippels in te zetten en er dan vet in te krijgen maar of dat gaat helpen?

Mark

MB 100

Geplaatst door MB 100 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz MB 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MB 100 (0), 14 jaar geleden

Een tijdje geleden heb ik de V-snaar van mijn MB 100 vervangen maar ik blijf hem horen ronddraaien. Ik heb hem op de juiste spanning staan. Heeft iemand een idee van wat het zou kunnen zijn?

Mark

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 14 jaar geleden

Het blijven piepen van je v-snaar kan komen doordat er één of meer poelies zwaar gaan. Dus riem eraf en alles met de hand controleren. Ook goed de lagerbok van de spanner en het dempertje controleren.

Om de voorvering weer door te kunnen smeren kan je proberen met een gasbrander oid heel voorzichtig het oude vet wat vloeibaarder te maken door het warm te maken. Doe dit wel voorzichtig, want er zit ook kunstof en rubber in de bussen. Andere oplossing is schokdemper los zodat je de draagarm van maximaal omhoog naar maximaal omlaag kan bewegen terwijl je vet probeert door te pompen. Als dit allemaal niet werkt, zit er niet anders op dan het los te halen en te vernieuwen.

MB 100 (0), 14 jaar geleden

Dag Jarno,

Bedankt voor je reactie.

Ik heb nog het een en ander geprobeerd. Het lijkt me dat de schokdempers nog goed zijn. Ik heb die ervan af gehaald en ik kan die heel netjes rustig op en neer bewegen/schuiven. Dat lijkt me dus goed. Dan ook nog eens geprobeerd om de nippels die niet goed waren doorgesmeerd door te smeren. Dat lukte bij een aantal en vervolgens de wagen telkens opgekrikt om de draagarm te bewegen. Het had wat geholpen want het wiel kwam al niet meer direct mee naar boven tijdens het krikken maar bleef aan de grond. Zo een aantal keer de draagarm op en neer bewogen maar verdere verbetering bleef jammer genoeg uit. Tijdens het rijden zakte de wagen weer helemaal terug naar beneden en bleef daar. Totaal geen vering aan de linkerkant en het is alsof ik in een tank rij, elke hobbel voel je en bij grotere oneffenheden in de baan schud ik alle kanten op. Nu weet en kan ik volgens mij niets meer dus ga ik hem binnen brengen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz MB 100 of stel zelf een nieuwe vraag.