Mercedes-Benz E-Klasse: "OPGELOST" w210.e320 cdi gaat regelmatig in noodloop.

Bouwjaar: 2001

mijn 320 cdi gaat in de noodloop.trek dan niet meer en rookt ook. als je de moter af zet en de sleutel uit het contact haalt en even wacht en daarna weer start gaat hij weer als vanouds.heb de lucht filter vervangen maar ik weet niet of de lucht massa meter ook nog goed is.is dat te controleren zo ja hoe. of is het de egr klep die niet meer goed werkt .op het dashbord geeft hij ook geen storing aan als hij in noodloop gaat is dat normaal.wie weet dit. alvast bedankt.

quarantatre

Geplaatst door quarantatre , lid sinds 12 jaar geleden

11 Reacties

jan T PRO, 12 jaar geleden

toch zal er een storing aan wezig zijn het lijkt iets van teveel druk.
laat je storinggeheugen uitlezen daar moet wat in staan.

groetjes jan.

quarantatre, 12 jaar geleden

dankje wel jan voor je reactie. zal het geheugen aan komende week laten uitlezen.maar hoezo teveel druk? waar ergens dan. groetjes quarantatre.

jan T PRO, 12 jaar geleden

als de turbo teveel druk leverd doordat de afregeling of bij regeling niet goed gaat gaat het systeem in de noodloop om de motor tebeschermen..

groetjes jan.

quarantatre, 12 jaar geleden

heb vandaag mijn auto laten uitlezen. en daar kwam uit dat de luchtmassa meter de oorzaak was ik heb hem meteen laten vervangen.en ze hebben er mee gereden en goed bevonden.ik blij en er mee naar huis toe wat was ik verbaasd toen ik op de snelweg niet harder kon dan 140 en de auto ook niet meer trok ik heb een week geleden de lucht filter vervangen die zat echt helemaal dicht!!!!.zou de brandstof filter de oorzaak nu kunnen zijn dat hij dit doet.als die net zo dicht zal zitten als de luchtfilter of kan dat niet.iets anders kwam er bij het uitlezen niet uit.toch raar. groetjes quarantatre.

jan T PRO, 12 jaar geleden

nou dat denk ik eigenlijk niet maar vervangen kan geen kwaad ik weet niet hoe lang geleden hij vervangen is dus dat zal ik maar gewoon proberen.

groetjes jan.

quarantatre, 12 jaar geleden

ik heb de brandstoffilter vervangen maar helaas geen resultaat donderdag een afspraak gemaakt met mercedes kijken of zij iets kunnen vinden. dank je wel voor het meedenken. groetjes quarantatre.

jan T PRO, 12 jaar geleden

laat eens horen wat zij er van zeggen of doen.

groetjes jan.

quarantatre, 12 jaar geleden

nou is ie naar mercedes benz garage geweest. en uitgelezen en daar is weer uit gekomen luchtmassameter niet goed. ik heb hem laten vervangen voor een nieuwe ik rij naar huis terug geen probleem meer gehad dus ik denk ha eindelijk opgeloosd dus niet he vanmiddag rij ik naar huis wat denk je trekt niet meer weer in de noodloop godvr..... godvr... ik de mercedes weer gebeld en die hebben weer een afspraak gemaakt voor maandag morgen. de chef monteur gaat met mij proefrijden zodat hij kan zien wat hij prezies doet.ik wordt er niet goed van uitgelezen en niks kunnen vinden maar de lucht massameter gaf iets van 4.nog wat volt wat telaag was zei die monteur dus een nieuwe er in .alles bij mekaar toch weer 280 euro kwijt en niks geholpen.help wie weet wat er aan de hand is.

izzi PRO, 12 jaar geleden

dan moet je eens zeggen dat ze naar de bekabeling van je druksensor moeten kijken of deze niet doorgeschuurd is vooraan ,omdat bij een 320 deze nogal strak aangespannen zit ,dus even dat kabelbindertje losmaken op je luchtinlaatbuis

quarantatre, 12 jaar geleden

dat zal ik zeker zeggen maandag.dank je wel voor je snelle reactie izzi.

quarantatre, 12 jaar geleden

mijn w210 heb ik terug.na twee dagen in garage gestaan te hebben.hebben ze het opgelost.motor hield steed in.ze hebben de electrische instalatie controleren,diagnose stellen,katalysator uit en inbouwen en spoelen.en de uitlaat gas-terugvoer contr.en de inlaatspruitstuk uit en in bouwen .na de diagnose zit het probleem in menghuis.ze hebben het compleet vervangen.en het is opgelost gelukkig.ik hoop dat andere hier iets aan hebben .dank je voor het mee denken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.