Mercedes-Benz E-Klasse: pakking vervangen dieselpomp bovenste deksel

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2900 td

De bovenste pakking van de brandstofpomp lekt diesel. Volgens het bosch center kan deze vrij eenvoudig zelf vervangen worden. Nu zitten er op het bovenste deksel 3 torx boutjes en een vreemde bout? . Met welk gereedschap kan ik deze verwijderen en waar kan ik z`n sleutel bestellen oid. De torx bouten zijn geen probleem. Het gaat om een bosch pomp van een Mercedes E 290 td W210.

ronline

Geplaatst door ronline (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

naar mijn weten is die pakking niet te vv. er heerst in die pomp een aantal bar druk,dus zal moeilijk worden. en er zit niks voor niks zo'n vreemde bout op....

ronline (0), 13 jaar geleden

Maarten,

Volgens de monteur van het bosch center is het makkelijk zelf te doen (bij dit type pomp zei hij erbij). Ik hoefde niet bang te zijn dat er veertjes oid omhoog komen of wegspringen. Ik heb van hem ook een rubberen pakking meegekregen. Mijn vraag is alleen hoe kom ik aan z`n dop of sleutel om die ene vreemde bout te verwijderen.

CARS&MOTORS (0) PRO, 13 jaar geleden

bosch centre vragen
of een goede auto mat/gereedschap zaak

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

ja dat is zo'n apart boutje bmw heeft dit ook.ikzelf heb dit met bijteltje losgetikt en moertje opgelast of even een ander boutje van dezelfde lengte erin

ronline (0), 13 jaar geleden

Jongens allemaal bedankt voor het meedenken. Ik heb op het mercedes forum de oplossing gekregen.

http://www.myturbodiesel.com/1000q/multi... http://www.worldimpex.com/parts/bosch-td...

Gr Ron

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

nou,mooi dat het gaat lukken. dacht dat het niet kon,maar weer iets geleerd :)

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

Installation is the reverse of removal. If you decided to damage the triangle head bolt by hammering a socket onto it to remove it, here are some specs on the bolts.

ben ik toch niet de enige die dit boutje verwijderd op een manier met ander dopje erop slaan of bijteltje lostikken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.