Mercedes-Benz 190: "Piepende" ventilatie/verwarming

Bouwjaar: 1986

Als ik de aanjager in stand 1-4 plaats, is een vervelend piepend geluid hoorbaar, te vergelijken met het "sjirpen van een krekel". Ik heb vernomen dat dit een euvel is van de 190-er serie en zou veroorzaakt worden door de aanjager. De as van de aanjager heeft dan kennelijk speling gekregen door slijtage.
Moet ik nu de aanjager vervangen door een nieuwe of zijn er
nog andere hulpmiddeltjes om dit vervelende geluid het zwijgen op te leggen?
Hopenlijk herkent iemand mijn klacht en kan mij helpen aan een
hulpmiddel zodat de aankoop van een dure aanjager achterwege kan blijven.

Benz190

Geplaatst door Benz190 (20) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (320) PRO, 19 jaar geleden

Het asje van het ventilatormotortje van enkele druppies olie voorzien bij de lagers.
Aan beide zijden van de as.
mvgr.
Hans.




Benz190 (20), 19 jaar geleden

Hans, bedankt voor jouw snelle reactie. Het motortje is zeer slecht bereikbaar door het deksel, dat het aanjagerhuis en dus ook de aanjager beschermt. Tot nog toe heb ik het deksel wel los kunnen schroeven en deels opzij kunnen houden, doch wil je het deksel helemaal uitnemen, moet je volgens mij het complete ruitewissermechanisme(in mijn geval met slagmechanisme) uitbouwen. Ik heb dus maar steeds het asje aan 1-zijde kunnen bespuiten, de ene keer met WD40, de andere keer met industrieel wit vet en een paar dagen geleden met Tefspray. Tijdens het inspuiten van het asje en omgeving, nam het vervelende geluid wel aanzienlijk af tot nihil, doch als je de aanjager uitzette en even later weer aanzette, kwam dat vieze vervelende geluid weer opzetten.
Heb je bij een 190-er al eens het ventilatormotortje uitgebouwd?
Ik ben zeer benieuwd of je hierbij dan ook het ruitenwissermechanisme heb moeten uitbouwen teneinde het deksel te kunnen verwijderen om aan het aanjagerhuis en dus ook aan aanjager te kunnen komen.
Ik zie jouw reactie wederom met veel belangstelling tegemoet.
Groetjes, Frans

MB (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja het ruitewissermechanisme moet er hiervoor uit.

andreas (0), 19 jaar geleden

als je er ervaren in bent kom ik ook langs
mag je die van mij ook doen frans haha

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.