Mercedes-Benz C-Klasse: Powerbox

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: CDi 220

Hallo lezers,

De laatste tijd lees ik veel over een powerbox om de trekkracht en het aantal Pk's te verhogen. Is zon accessoire inderdaad zo veilig als wordt verteld of moet je er toch mee uitkijken !

Bij voorbaat dank voor de reakties.

Rene.

rene41

Geplaatst door rene41 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

als je meer trekkracht en pk wl is er maar 1 oplossing die safe is
EEN GROTRERE MOTOR

jeroenmonteyne (0) PRO, 16 jaar geleden

beter nog. Een andere wagen die standaard is uitgerust met een motor met meer vermogen. Dan zijn je remmen en onderstel en zo ook aangepast aan dat vermogen.

TOM V.H. (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb er zelf al enkele tientalle geplaatst, en tot nu toe nog geen slechte ervaringen me gehad.Opgelet na instalatie voel je nog niet meteen
resultaat!Dit duurt gemideld één tankbeurt.

Hendrik4290 (0) PRO, 16 jaar geleden

En toch is het rommel!! Maar daar kom je meestal te laat achter.
Maarja, zoveel mensen zoveel meningen.

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

ach
als t echt goed is
waarom gebruiken de fabrikanten t dan niet
en laten ook de garantie op de auto vervallen
ZOOOOO goed is t

agpoman (0), 16 jaar geleden

Beste allemaal,

Heb 3 mercedes bussen gehad en alle 3 laten chippen
Deze auto,s zijn zuiniger geworden en liepen niet harder maar wel veel meer vermogen
en dat was gewoon goed.
Heb alleen maar goede ervaringen hier mee gehad.

Wel door een deskundig bedrijf laten uitvoeren.

Peter

Hendrik4290 (0) PRO, 16 jaar geleden

En vergeten te vertellen: ze produceerden ook meer roet. En zuiniger lopen dan geloof ik niet, dat zit tussen de oren, maar ja als je de reclame van de chippers gelooft!!
Een duits tijdschrift heeft onlangs 8 verschillende chippers vergeleken met als testauto een Passat TDI. Een van de acht, die met het minste vermogenstoename rookte slechts een beetje meer, maar de andere dat was niet mooi om te zien. En geen enkele verbruikte minder of evenveel. De motoren liepen ook veel rauwer.

spanbandje (0) PRO, 16 jaar geleden

Jullie moeten een ding niet uit het oog verliezen dat de fabriekant een motor leverd die moet overweg kunnen met brandstoffen over heel de wereld, dat wij nu zeer goede brandstof hebben hier in europa, is goed voor ons maar de motor moet ook met brandstof van mindere kwaliteit om kunnen gaan daarom zit er een ruime marge in de progammering, die dient ook om aan de eisen te voldoen in de rest van de motor levensduur de heren tuners gaan dus de kennlinie`s dus voor onze brandstof aanpassen dus kan ik uit ervaring weten dat de motoren zuiniger worden en het koppel stijgt, maar ze zitten wel aan de grens van wat mogenlijk is, en goede tuner gaat niet verder dan waar de fabriekant voor dat type blok de grens heeft gelegt, je moet alleen de extra power niet benutten om banden op te roken want dat komt het verbruik niet ten goede, ik spreek uit ervaring met vrachtwagens die getuned zijn bij Terlouw Bosch dieselservice

Marcel.

Hendrik4290 (0) PRO, 16 jaar geleden

Het koppel van een motor wordt soms begrensd omdat de geplaatste versnellingsbak niet meer aan kan.
In dat geval kan die motor wel wat meer leveren maar dan heb je kans op een kapotte bak in dat geval. Zo een motor heeft zeker nog reserve.
Ik zie echter niet in dat de meeste zogenaamde huis tuin en keuken tuners genoeg of evenveel kennis in huis hebben als de fabrikant van de motor en zeker geen motor afleveren die nog aan de milieu eisen voldoet, maar wat kan hun dat schelen. Je kan perfect zien aan de auto die voor u rijdt of er aan geprutst is (en dan hoef je de chauffeur nog niet gezien te hebben)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.