Mercedes-Benz Sl-Klasse: Problemen cabrio dak radeloos

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Dag allen , ik ben andy en zit met een vervelend probleempje met een sl uit 2003.

Het dak wil niet meer open gaan,hiervoor is de auto bij div specialisten geweest incl de mercedes garage in duitsland, maar dit allemaal zonder enig verschil, en dan wel een flinke rekening krijgen. Het probleem gaat als volgt; als je de schakelaar bediend gooit hij de achterklep open,ontgrendeld het dak een stukje, rolbeugel doet zn werk, maar daarna gebeurt er vrij weinig. De flappen gaan dan ook niet open (kabels zijn al vernieuwd staan onder goede spanning) .

De pomp hoor je pompen maar de flappen komen er niet uit, er zijn ook meerdere modules omgewisseld maar dit bracht geen verschil, weet hier iemand toevallig in welke richting wij nou moeten zoeken ? Zit het in een schakelaartje ? Pomp ? Module ?

Als ik de auto uitlees komt er 1 foutcode uit;
pneumatische veiligheidstoevoer overschreden (met de wow wurth obd).
Verder geen foutcode's

Alvast bedankt !

appaman12

Geplaatst door appaman12 , lid sinds 4 jaar geleden

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door appaman12, 2 jaar geleden

Is opgelost, sensor van de rolbar blokkeerde het proces, stekker kapot

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.