Mercedes-Benz 270: Procedure olie wisselen automaatbak C270 CDI 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: C270 CDI

Hoi,

Ik wil de versnellingsbakolie wisselen van een C270 CDI. De auto heeft meer dan 200.000 km gelopen en het schijnt beter te zijn om olie en filters dan toch eens te wisselen, hoewel Mercedes claimt dat de bak voor het leven gevuld is.

Kan iemand mij de procedure even beschrijven? Weet namelijk niet hoe ik kan meten of er genoeg inzit. Kan met diagnosetester geen hoeveelheidsindicatie vinden en kom ook geen peilstok tegen.

Bij voorbaat dank.


Guido Priemus

Guido Priemus

Geplaatst door Guido Priemus (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 270? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

TINY11486 (0) PRO, 16 jaar geleden

er is voor deze auto een peilstok te koop bij mercedes

TesT (0) PRO, 16 jaar geleden

olie aftappen met een maatbeker, filter vervangen en schone olie bijvullen met de hoeveelheid die is opgevangen in maatbeker, storingen en adapties wissen en rijden.
Er is bij dealer eventueel een peilstok om bij sterke twijfel te peilen, moet met testkest i.v.m. uitlezen olietemperatuur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 270 of stel zelf een nieuwe vraag.