Mercedes-Benz 190: raar geluid bij regen

Bouwjaar: 1987, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3

Hallo, hier ben ik weer om hulp voor het volgende probleem. Vandaag 26 juli 2008 heeft het heel hard geregend. Ik reed op de snelweg waar veel water op het wegdek lag en plots hoorde ik bij het rechter voorwiel een vreemd geluid. Een geluid dat veel weg heeft van een motor die op drie pitten loopt en een lekkende uitlaat in de buurt van de motor (spruitstuk). Ik aan de kant en gekeken of ik iets kon vinden. Motor liep gewoon op vier pitten en had ook de normale trekkracht. Ook stationair liep hij perfect. Eenmaal uit het watergebied gereden was het vreemde geluid ook direct weg en was er niets meer aan de hand. Weer rijden in een plas water en weer dat vreemde geluid als hiervoor omschreven. Ik dacht eerst aan een wiel dat los zat maar ook dat bleek niet het geval. Ook kan ik geen losse onderdelen in de buurt van het rechterwiel vinden die het trillende geluid veroorzaakt. Stuur trilt overigens niet! Wie o wie kan dit raadsel voor mij oplossen?

Alvast dank voor de moeite.

Mvgr

Werner

VW Golf VII

Geplaatst door VW Golf VII (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

CJB (0), 15 jaar geleden

veel water met enorme kracht tegen de plastic binnen kappen van je wielkas ?

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Als het alleen gebeurt bij rijden door een plas, denk ik dat Cock gelijk heeft en zou ik me geen zorgen maken.
Let wel op , dat in dit soort situaties aquaplaning op de loer ligt, dus snelheid aanpassen!

VW Golf VII (0), 15 jaar geleden

Als het alleen te maken heeft met het vele water dat tegen de wielkast aanklettert, hoef ik me inderdaad geen zorgen te maken. Geluukig! Maar is het dan bij de MB 190 zo dun rodnom de wielkast (onder de auto) dat je het allemaal zo hard hoort alsof het geluid binnen de auto (rechts van het stuur) zit? En waarom hoor ik dat harde geluid niet bij het linder wiel als ik ook aan die kant door een plas water rijd? Weten jullie dat?

Mvgr

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Rechts van de weg staan meestal de grootste plassen, dat maakt dus al verschil.
Verder kan de auto links en rechts verschillend zijn.
Een ontbrekend binnenscherm misschien?

VW Golf VII (0), 15 jaar geleden

Heeft niets te maken met plassen rechts van de weg, heb ik ook al opgelet. Ik heb onder de auto rechts gekeken of er iets los zit, maar niets los gevonden rondom wielkast en ook het binnenscherm zit er goed op. Het vreemde geluid hoor ik alleen als het hard regent en het geluid was er eerst niet. Het geluid dat rechts onder de auto (wielkast) komt kun je vergelijken met wanneer je veel water tegen de binnenkant van de wielkast spuit. Maar dan verliest de motor power omdat hij denk ik op drie pitten loopt. Laatst op de snelweg gereden en niets aan de hand. Toen ging het regenen en ja hoor, weer dat vreemde geluid en weer verliest de motor kracht. Toen ik de koppeling intrapte zodat de motor vrij liep, gaf ik gas en toen hoorde ik duidelijk dat de motor op drie pitten liep terwijl ik dat vreemde geluid hoorde. Direct op droog wegdek waren alle
problemen ineens over!!! Snap er helemaal niets van! Wie heeft dit ook meegemaakt en kan mij zeggen wat er aan de hand is?

Alvast dank.

Mvgr

Werner

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Zit daar bekabeling van de benzine pomp die misschien nat word of een relais of iets dergelijks.
Of heb je asr wat ingrijpt opdat betreffende wiel waardoor het vermogen terug gebracht word, brand er niks op het dashboard?.

autobedrijf van breugel (0) PRO, 15 jaar geleden

heb je rondom dezelfde merk en type banden liggen???

autobedrijf van breugel (0) PRO, 15 jaar geleden

heb je rondom dezelfde merk en type banden liggen???
de ene band maakt meer/anders geluid dan de andere

VW Golf VII (0), 15 jaar geleden

Alle vier de banden zijn van hetzelfde merk en zijn nieuw. Ze zitten er al een half jaar op en maakten toen geen geluid. Wat bekabeling betreft: ik zie alleen bougiekabels, die zitten aan de kant waar het geluid vandaan komt als het hard regent. Verder geen bijzonderheden te zien zoals kabels die bloot staan.

Ik bedenk me nu ineens of het wellicht te maken zou kunnen hebben met de bougiekabels. Want die zitten ook aan de kant waar het rare geluid vandaan komt en het probleem doet zich alleen voor bij extreem nat weer. Ik ga in elk geval een spray gebruiken voor de kabels en dan maar op regen wachten.

Voor verdere tips sta ik graag open.

Mvgr

E.T.Wiersum (0), 15 jaar geleden

Dit lijkt idd verdacht veel op slechte bougiekabels.
Ik ben geen voorstander van spray.
Beter vervangen; de kosten zijn het probleem niet.

autobedrijf van breugel (0) PRO, 15 jaar geleden

is het niet zo dat er spat water op de uitlaat komt???
die zit immers ook aan de rechtse kant.
dan hoor je hem ook in 1 keer sissen???

vraagje (0), 15 jaar geleden

op regn hoef je niet te wachten maak het gedeeldte nat waar je denk dat het weg komt

Edwin500sl (0), 15 jaar geleden

Ik vermoed ook lekke isolatie bougiekabels of verdeelkap.

Is het probleem al opgelost?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.