Mercedes-Benz S-Klasse: Rijdt op LPG maar niet op Benzine

Bouwjaar: 1982, Brandstof: LPG, Motorcode: 380 SE

Hoi, luitjes,

Ik rij sinds vijf maanden met een 380 SE uit april 1982, import uit Zwitserland.

De vorige eigenaar heeft een 120 Liter LPG tank en installatie laten monteren.

Hij rijdt goed op LPG, maar als ik de schakelaar van het LPG in het midden zet en dan naar Benzine gebeurd er helemaal niks.

Kan het zijn dat er een zekering uitligt en als dat kan, waar zit hij dan!

De zekeringen in het kastje links onder de motorkap zijn allen heel.

Zijn niet allen aanwezig, maar ik heb ook geen schemaatje.

Groetjes,

Peter Pul,

Alkmaar.

PeterPul

Geplaatst door PeterPul (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ludo D. (0), 17 jaar geleden

De vroegere installaties hadden een bedieningsknop met drie standen (gas starten& gas rijden, benzine starten en gas rijden, benzine altijd). Probeer de derde stand ook eens.
Ook is het mogelijk dat de benzinepomp kapot is (of vast zit) en de vorige eigenaar deze niet vervangen heeft (en daarom het voertuig weg deed?) om geen nieuwe (dure) of andere benzinepomp te moeten plaatsen.
Ook heb ik eens meegemaakt dat wegens problemen met het alarm dit volledig werd afgekoppeld en daarbij de kabel voor voeding voor de benzinepomp (waar startonderbreking opzat) mee werd verwijderd.
Op dergelijke lpg installatie is ook nog een 1 extra zekering geplaatst (zoeken tussen wirwar van kabeltjes naar 1 extra zekeringhouder).
Ik vermoed dat je echter eerst moet zeker zijn of de benzinepomp nog wel werkt.

Ludo

Ad102 (0) PRO, 17 jaar geleden

Op de stand benzine zetten. Iemand achter het stuur zetten en jij aan de achterzijde nabij de benzinepomp onder de auto gaan liggen. Dan roep je: Contact aan! en dan moet je even de pomp horen lopen. Een paar seconden maar. Die tijd heeft de pomp nodig om het benzinesysteem onder druk te zetten. Hoor je niets, dan meten of de pomp die paar seconde spanning krijgt. Zo,ja maar je hoort niks: pomp defect. Let op geoxideerde contacten bij de pomp. Deze zijn groen of zwart van kleur. Succes Ad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.