Mercedes-Benz C-Klasse: Schakelen automaat.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 K 143PK

Org. 92.000 km. Automaat schakelt "koud" wat abrupt over in de lagere versnellingen. Bij 80k is de bak gespoeld door bedrijf.
Kan dit een electronisch iets zijn? Na 10 min. zijn klachten weg. Tevens kan kick-down iets beter. Auto schakelt behoorlijk hoog in de toeren door. Bij MB wijt men dit aan de programmatuur van de "zelfdenkende" bak. In mijn beleving zou een MB bak iets soepeler kunnen schakelen.

FredAJ

Geplaatst door FredAJ (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 10 jaar geleden

Gespoeld bij 80K..? was dat nodig?
De zelflerende bak kan je resetten en opnieuw inleren.
Procedure staat in het boekje.

MB (0) PRO, 10 jaar geleden

Staat de olie wel aan peil?

FredAJ (0), 10 jaar geleden

Bak is uit voorzorg gespoeld. Oude eigenaar kwam nooit boven de 100km/u. Hierdoor was ook het gasklephuis sterk vervuild etc. MML ging steeds hierdoor branden. Motor en bak zijn gortdroog. Ik mag toch aannemen dat het bedrijf bij de Duitse grens de bak voldoende heeft gevuld. Waar zit trouwens de peilstok, indien aanwezig. Zal inderdaad de bak /ECU resetten. Ik laat dit weten.

Hans4040 (310) PRO, 10 jaar geleden

Peilstok zal je niet vinden...van de fabriek uit is deze bak gevuld "for life" en behoeft volgens Mercedes Benz geen onderhoud.
De pijp waar de peilstok in zou moeten zitten is met een dop verzegeld.
De dealer heeft echter wel een peilstok, dus je kan hem laten peilen.

ATR Transmissies (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=Hans4040]Gespoeld bij 80K..? was dat nodig?[/quote]
Bij een auto van 2002 en deze kilometerstand is het best wel verstandig om te spoelen/verversen in verband met dopes van de olie die uitgewerkt raken.
Naast dealers zijn er ook tal van specialisten en of revisie bedrijven welke een peilstok hebben.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Mercedes is er, heel verstandig, op terug gekomen en geeft weer een interval voor het verversen. Ik doe bij mijn klanten altijd de eerste keer bij 60.000km en daarna om de 120.000km. Volgens mij schrijft MB ook zoiets voor.

FredAJ (0), 10 jaar geleden

Ik heb de bak gerest. Dus contact aan, gaspedaal ingedrukt houden, sleutel terug (radio laten spelen) 2 a 3 min in deze stand en hierna sleutel verwijderen. Het lijkt te werken.

Hans4040 (310) PRO, 10 jaar geleden

De bak wordt nu ingeleerd naar jou rijgedrag...dus rijden zoals jij wil en de bak gaat dit aannemen.

FredAJ (0), 10 jaar geleden

Iedereen bedankt voor de bijdragen

FredAJ (0), 8 jaar geleden

Schakelt weer prima na resetten(Afloop bericht)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.