Mercedes-Benz E-Klasse: Schuifdak is nulpunt kwijt

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel

Hallo,

Het volgende is het probleem bij mijn E-Klasse uit 1995 (W124 serie).
Het dak kan electrisch bediend worden en alle standen doen het nog. Het probleem is alleen dat het dak niet stopt als hij dicht gaat en dus doorgaat naar de kantelfunctie. Ditzelfde gebeurt ook als je het dak dicht doet, hij gaat van kantelfunctie dus gelijk door naar de open stand. Is het dak geheel geopend en doe je hem dicht d.m.v. de schakelaar naar voren te bewegen dan stopt hij halverwege. Doe je de schakelaar naar boven, dus eigenlijk de kantelstand, dan gaat hij verder tot aan het punt zoals hierboven beschreven. Hoe kan ik dit nulpunt herstellen? Schakelaar is goed, relais is ok mechaniek is ook ok. Het is een af- fabriek Webasto met een electrische motor waarbij je het loopwerk los kan koppelen van de motor. (Er bestaat namelijk ook een motor waarbij dit niet kan.)
Wie kan mij vertellen hoe dit op te lossen is?


Groeten.

Michel78

Geplaatst door Michel78 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Harry4233 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoe weet je zeker dat je schakelaar goed is?

hanspaul (0) PRO, 15 jaar geleden

probeer eens om de schakelaar vast te houden tot dat alles aan de aanslag komt en dan wachten tot je tik hoort daarna het zelfde naar de andere kant
werkt ook vaak bij automatische ramen

sccs Hans

vanderwouden (0), 14 jaar geleden

Ha Michel,

de volgende link is op YouTube te vinden over afstelling van je opendak. http://www.youtube.com/watch?v=qrgyjf9kI...

Groet, Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.