Mercedes-Benz C-Klasse: Snel schakelen gaat met knarsende tandwielen

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220

Handmatige versnellingsbak maakt bij snel opschakelen of terug schakelen krakend geluid (het welbekende tandenpoetsen). Versnellingsbak lijkt op dat moment niet goed te koppelen.
Schakelen bij stilstand in de eerste versnelling gaat overigens wel normaal. Dus de koppeling lijkt wel in orde en ook de hydraulische koppelingscylinders geven de indruk nog goed te zijn.
Ook schiet de auto bij een bepaald toerental wanneer je gas bij geeft of terug neemt plotseling uit de 4e versnelling. De overige versnellingen lijken er geen last van te hebben.
Motorsteunen zijn overigens nagekeken en geven er geen blijk van versleten te zijn.
Rubbertjes van de koppelingsstangetjes zijn onlangs vervangen.
Graag jullie advies.
Met dank.

Mercedesdriver

Geplaatst door Mercedesdriver (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

nick als de koppeling goed vrij komt dan moet het in de bak zelf zitten en dan zo je zeggen dat er synchromes ringen versleten zijn en voor het eruit schieten misschien een vergrendeling in de bak die niet goed is.

groetjes jan.

Hans4040 (330) PRO, 17 jaar geleden

Mee eens.
Echter : een C-Klasse is geen sportwagen.
Treed dit probleem ook op bij rustig (normaal) schakelen?

mvg,
Hans.

Mercedesdriver (0), 17 jaar geleden

Hallo Jan en Hans,
Heb me door een monteur van "das Haus" laten vertellen dat dit probleem heel goed kan optreden bij 250.000 km. Die dacht ook dat de synchromes ringen aan de slijt waren .Wel een beetje vroeg vind ik want heb een 190D gehad die 450.000 km heeft gereden zonder dit probleem te kennen.
Bij rustig schakelen is dit probleem er overigens niet al moet ik er wel bij zeggen dat je dan wel na moet denken bij het schakelen. Dat word dus rustig schakelen.
Bedankt voor jullie reactie.

Groetjes Nick

icarfreak (0), 16 jaar geleden

ik denk dat de synchromesh ringen versleten zijn of verbrand in je versnellingsbak
er bestaan producten die je bij je versnellingsbakolie kan doen waardoor deze terug beter kunnen werken
maar welke weet ik niet

mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.