Mercedes-Benz Sprinter: Sprinter 311cdi houd in met belading

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 311CDI

Beste collega's,

Ik heb hier een sprinter 903.6; 311CDI-NA bj: 08-2004 met 15100km.

De auto houd in als hij goed beladen is of een aanhanger trekt (met 40km/h tegen de brug op, harder lukt dan niet en de rem is echt van de aanhanger af). De auto is nieuw gekocht en word niet anders gebruikt dan voorheen. Zonder zware belading rijd de auto prima, trekt goed maar stopt alleen abrupt bij 4000 rpm maar dit lijkt mij normaal. Ik werk met de KTS-550 van Bosch.

Uitgelezen geen storingen. In de meetwaardeblokken lijkt alles te kloppen alleen het signaal van de LM meter geeft helemaal niets aan (blijft op 0 staan).
Als ik bij de inbouwpositie's ga kijken word er opgegeven dat de LM meter rechtstreeks op het luchtfilterhuis zit maar daar zit hij niet. Hij is gemonteerd in de slang tussen de interkoeler en het inlaatspruitstuk onder het kvs reservoir. Optisch is er ook niets vreemds te zien. Zelf verdenk ik toch de LM meter van dit probleem maar bij navraag bij de dealer blijkt deze LM meter nog nooit verkocht te zijn.

Iemand een surgestie?

Roy C

Geplaatst door Roy C (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

zastava4ever (0) PRO, 14 jaar geleden

Je LMM moet absoluut iets van meetwaarde doorgeven. Bij de dealer nooit verkocht??? Gewoon op voorraad bij van heck Bosch nr. :0 280 217 517
S6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.