Mercedes-Benz Sprinter: Sprinter met bonkend geluid bij stationair toerental

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 416 CDI

De motor van mijn camper op Sprinter 416 CDI maakt bij stationair toerental een regelmatig bonkend geluid. Het motorblok lijkt meer dan voorheen te trillen/te schudden. Het geluid wordt goeddeels opgeheven als ik de motor meer toeren laat draaien. Als ik de koppeling intrap verdwijnt het geluid en verschijnt weer naarmate ik de koppeling - in vrij - laat opkomen. Tijdens het rijden merk je niets. Ben volslagen leek. Voordat ik naar de dealer ga: heeft iemand een idee wat er aan schort? Kilometerstand: 75.000. Als leek denk ik aan een vorm van onbalans (vliegwiel? drukgroep?) en aan een defecte motorsteun. Wie denkt mee?

Marcel6989

Geplaatst door Marcel6989 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

spanbandje (0) PRO, 14 jaar geleden

Kijk even naar de multieriem staat deze te klapperen bij stationair toerental???? dit geeft een raar klapperend geluid dit komt doordat de dynamo vrijloop vast zit, de vrijloop kan een kant vrij draaien en andersom loopt hij vast, deze dient om het klapperen van de riem op te heffen.
succes Marcel.

Marcel6989 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je suggestie. De multiriem draait echter zoals die zou moeten: zonder te klapperen. Nu de camper twee dagen niet heeft gereden, lijkt het erop dat het bonkende geluid vooral bij warme motor hoorbaar is. Is dat een aanwijzing voor de richting waarin ik moet zoeken?

alfons262 (0) PRO, 14 jaar geleden

luister naar marcel en kijk of de dynamorem niet vast zit.(dus voelen aan de dynamopoellie,kun je hem 1kant op draaien met snaar erop dan is tie goed!

Marcel6989 (0), 14 jaar geleden

Marcel en Alfons, jullie hebben een vriend-automonteur op het juiste spoor gezet. Inderdaad was er sprake van een slingerende multiriem en een defecte vrijloop van de dynamopoelie. Jullie suggestie zag hij ook als de oplossing van het probleem. Hartelijk dank! Groeten, Marcel

alfons262 (0) PRO, 14 jaar geleden

de moderator zou zeggen:dank je voor de feetback!!

Marcel6989 (0), 14 jaar geleden

[quote=Marcel6989]Marcel en Alfons, jullie hebben een vriend-automonteur op het juiste spoor gezet. Inderdaad was er sprake van een slingerende multiriem en een defecte vrijloop van de dynamopoelie. Jullie suggestie zag hij ook als de oplossing van het probleem. Hartelijk dank! Groeten, Marcel[/quote]
Ik moet terugkomen op dit bericht. De multiriem slingerde weliswaar, maar het probleem zat ergens anders en is inmiddels opgelost. Het bleek dat de onregelmatige loop zich vooral bij lagere toerentallen voordeed. Dat bracht de monteur op het idee dat het een kwestie van verstuivers kon/moest zijn. De verstuivers zijn getest en twee van de vijf bleken defect (eerste trap werkte niet). Mijn camper rijdt nu als nooit te voren.
Desondanks nogmaals hartelijk dank voor jullie support!
Groeten,
Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.