Mercedes-Benz V-Klasse: standverwarming

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 220cdi

hallo ,ik heb sinds kort een v-220cdi met de extra waterverwarming en deze start goed op maar als hij echt warm wordt bijvoorbeeld bij de waterslangen dan valt hij ineens uit .ik heb alle topics nagelezen en nu ben ik bij het waterpompje wat tegen het schutbord zit uitgekomen
deze draait volgens mij niet
weet iemand hoe ik deze het makkelijkst kan testen en of deze al moet draaien bij het opstarten of werkt deze pas als de kachel echt opgestard en dus warm is
alvast mijn dank
groetjes wil

v-wil

Geplaatst door v-wil (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz V-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

PapaJeroen (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo wil,

dat pompje (circulatiepomp) aan schutboord voel je met de hand een trilling als deze werkt,
als je stand verwarning is ingeschakelt, en je voelt hem niet trillen, even een tikje geven dan gaat hij draaien/of niet, dan is sowiezo dit pompje defect.

groet

v-wil (0), 14 jaar geleden

he hallo jeroen,bedankt voor je info
ik heb gedaan wat je zei en hij deed het niet.ik heb hem gedemonteerd en getest met een startpack.toen ik er op tikte begon hij weer ineens te draaien.ik heb hem een tijdje te laten lopen en vervolgens weer gemonteerd.we hebben nu weer een heerlijk verwarmde auto.

nogmaals bedankt voor je makkelijke tip
groetjes wil

PapaJeroen (0) PRO, 14 jaar geleden

hallo wil,

ik zal hem als ik jou was wel gaan vernieuwen, mijn ervaring = dat hij er snel weer mee stopt.

groet

spanbandje (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo Wil
Ik heb diverse pompjes opengemaakt, bij al deze pompjes waren de koolborstels versleten, misschien heb je mazzel maar ik denk ook dat vervangen beter is, pompje is orgineel wel duur.
Succes Marcel.

v-wil (0), 14 jaar geleden

hallo beste mensen,bedankt voor jullie tips en raad.
jeroen had gelijk hij is er weer mee gestopt. dus ik ga hem open maken en eens kijken of ik de koolborstels kan vervangen.
ik heb nog wat modelbouwmotortjes liggen.

anders ben ik genoodzaakt een nieuwe te kopen.

nogmaals mijn dank voor de info groetjes wil

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz V-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.