Mercedes-Benz Vito: start niet, in gang trekken lukt wel.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 108cdi 2c 60 Kw

Hallo,
Ik heb hier een vito; deze start niet, bij het in gang trekken met een sleepkabel slaat hij wel aan; hij draait en rijdt dan zonder problemen. Ik heb de raildruk bij het starten laten uitlezen; deze was te laag. Nu heb ik op de raildruksensor (links op de rail, vastgezet met 2 uitwendige torx-boutjes) een nieuw pakkingsetje gestoken. Nog geen verbetering. Het probleem kan hem nu nog zitten in de sensor zelf of in de retour van 1 of meerdere injectoren. Nu is mijn vraag of ik de sensor op 1 of andere manier kan uitmeten of hierin het probleem zit? De sensor direct vervangen is een kostelijke grap indien dit onnodig blijkt te zijn en het testen van de injectoren is al direct enkele uurtjes werk aangezien hier nogal een en ander uitgebouwd voor moet worden.
Weet er dus iemand hoe ik de raildruksensor kan testen of deze nog goed is?
Bedankt voor de snelle reacties.

Mvg
Raf

Fakke

Geplaatst door Fakke (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

joma124 (0) PRO, 12 jaar geleden

hallo raf

het makkelijkste is je verstuivers te testen een lek test dan is het het snelste duidelijk.
waarschijnlijk heb je een of meerdere verstuivers lek

vwfan (5) PRO, 12 jaar geleden

Als je ringetjes van de drukregelaar vervangen hebt kun je er rustig vanuit gaan dat er een of meerdere verstuivers lek zijn

Fakke (0), 12 jaar geleden

De auto is eergisteren terug binnengeweest, ik heb de injectoren eruit gehaald, laten testen en injector 2 was slecht, deze is nu gereviseerd. Alles terug gemonteerd en het startprobleem is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.