Mercedes-Benz 280: start niet koud of warm

Bouwjaar: 1976, Brandstof: Benzine, Motorcode: 6cilinder

Een vriend van mij heeft een mercedes 280E uit 1976 met een Bosch KJ-tronic inlaatsysteem. De motor wil niet starten als deze koud is of warm, (Als test het ventiel tussen inlaatspruistuk van cil 1 en 2 spanning op gezet waardoor er benzine via de koudstartregeling in het spruitstuk wordt gespoten loopt de motor dan spanning los). Nu start de motor wel en draait. Alle vacuumslangen gecontroleerd, en slechte vervangen. Weet iemand hoe de koud-(warm)start regeling werkt. De benzinedruk is gemeten en is 4 bar. Bij voorbaat hartelijk dank.

Hendrik Cornelis

Geplaatst door Hendrik Cornelis (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

marcel7031 (0) PRO, 15 jaar geleden

Volgens mij is 4 bar te laag, het zou dacht ik 6 bar moeten zijn. Slechte en versleten pompen geven startproblemen.
De benzine is van goede kwaliteit? Benzinefilter ok? Pompaansluitingen inderdaad 12V en een goede massa?
Als je contact aan hebt en je drukt de ronde plaat in de inspuitunit met je vinger naar beneden moet je al de benzine door de injectoren horen stromen. Deze plaat is ook niet krom/ goed gecentreerd en klemt niet?
Dat andere ventiel wat je aangeeft is het koudstartventiel, deze zorgt inderdaad voor extra verrijking bij een koude motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Overig of stel zelf een nieuwe vraag.