Mercedes-Benz Sprinter: Start probleem

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 518 cdi

Op het moment dat ik de sleutel draai, dat normaal de motor moet starten, hoor ik enkel een klik, maar verder gebeurd er niets meer. Ik heb dit probleem nu al wel een tiental keren gehad , koude of warme motor maakt geen verschil.
Meestal moet ik dan de sleutel een paar maal ( of meerdere malen ) uit het contactslot halen, terug proberen te starten; tot het dan toch een keer lukt.
Heb de laatste keer toen de motor weer niet starte, de reserve sleutel genomen, en daarmee kon ik wel starten.
Onmiddelijk nadien weer de sleutel die ik normaal gebruik, en wat denk je , daar starte de motor ook weer normaal mee.
Voor mij een raadsel, maar het geeft wel een onzeker gevoel, dat we straks onderweg zijn , en het een keer helemaal niet meer lukt.
P.S. Het voertuig betreft een CAMPER HYMER S 830 op Mercedes 518 CDI met automaat ( Bouwjaar 2007 )

dupl-u-32783-5dd14a5771de9+palieter

Geplaatst door dupl-u-32783-5dd14a5771de9+palieter (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik weet niet hoe regelmatig het probleem optreedt, maar ik zou anders een tijd de reservesleutel gebruiken en als het probleem dan wegblijft weet je dat de "normale" sleutel een defect heeft.

770 (0) PRO, 14 jaar geleden

startblokkeering na laten controleren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.