Mercedes-Benz 220: Status, diagnose en prestaties van een diesel laten meten maar w

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Beste lezers,

Ik heb de volgende vraag.
Wil een Mercedes C 220 laten keuren, ik bedoel hiermee dat ik de prestaties en de status wil weten van diverse onderdelen (C 220 diesel motorblok).

Ik weet dat er een ANWB keuring mogelijk is maar deze is niet in de buurt, auto staat namelijk in groningen, en de ANWB keuring is tegenwoordig alleen in Den-Haag en Utrecht.

Kan een Mercedesdealer vertellen, zonder al te veel kosten en zonder al teveel demontage wat er mankeert en hoe deze motorblok in staat is.
De ANWB keuring kost iets van 100,- euro.

Bijv. de volgende punten laten testen, wat kan wat niet.

Sproeiers
Gloeibougie's
Brandstofpomp mechanisch
Brandstofpomp elektronisch
Comprssie
Verbruik brandstof
Luchttoevoer
Kleppen
Vermogen
enz. enz.

Alvast bedankt voor jullie reactie's

Mercedes 200D

Geplaatst door Mercedes 200D (105) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 220? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Highway (135) PRO, 15 jaar geleden

Ik zou altijd naar een onafhankelijk bedrijf gaan. Geen dealer waar de auto vandaan komt of waar je contact mee hebt. Kans is aanwezig dat ze de auto slechter voorstellen dan het is. Zekere jalouzie kan altijd aanwezig zijn. Ik heb geen ervaring met Dekra maar dat is wel onafhankelijk en dichter in de buurt dan de ANWB.

oldford (0) PRO, 15 jaar geleden

Brandstof verbruik is wat lastig. Daar moet je een lange proefrit voor gaan maken, tenzij er duidelijke zwarte rook uit de uitlaat komt, want dan is er een probleem.
Vermogen kun je op een rollenbank meten, maar daar ben je al gauw 200 euro voor kwijt.

Mercedes 200D (105), 15 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie's.

Het belangrijkste is of de brandstofpomp ok is?
En hoe de verstuivers zijn?

Mercedes 200D (105), 15 jaar geleden

Ik heb vandaag informatie ingewonnen bij een garage, deze vertelde mij dat de brandstofpomp en de sproeiers niet zo te testen zijn, en deze gedemonteerd moeten worden om te kunnen testen, klopt dit?

Hans4040 (325) PRO, 15 jaar geleden

klopt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 220 of stel zelf een nieuwe vraag.