Mercedes-Benz 200: Stevige zwarte rook tijdens accelereren

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: C 200 CDI

Geachte kenners,

Mijn MB C Combi 200 CDI, bj 1999, km-stand 261.000, geeft een stevige zwarte rook als ik tempo versnel.

Ik ben eerder door een monteur erop gewezen dat ik eens wat vlotter moest gaan rijden, kortom doortrekken. Mijns inziens gaat het stevig even weg als ik wat heb doorgetrokken qua toerental, echter korte tijd later begint het roken weer. Let op: als ik heel langzaam het gas intrap en zo hoog in toeren kom rookt hij bijna niet, alleen bij plotseling stevig doortrekken.

Michiel, bedankt voor de tip inzake de vervuilde EGR. Ik heb al van een andere monteur vernomen dat deze klep vaak wordt verwijderd. Heeft iemand daar ervaring mee en kan mij iemand vertellen waar ik deze klep kan vinden om te verwijderen. Is dit ook te doen voor mij, als boekhouder met 2 handen waarvan de duimen aan dezelfde kant zitten !

Bij voorbaat dank voor uw welwillende medewerking.

AD

Ad van Seeters

Geplaatst door Ad van Seeters (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Gielus (0) PRO, 17 jaar geleden

laat eens foutcode's uitlezen bij de garage, dit zou een vervuilde egr kunnen zijn of een defect maf sensor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 200 of stel zelf een nieuwe vraag.