Mercedes-Benz E270 CDI: storing BAS / ESP

Bouwjaar: 2001

Het betreft hier een ambulance die al enige weken in het display een storing aangeeft in het BAS en Het ESP systeem, hier is eigenlijk zonder problemen noodgedwongen mee doorgereden omdat een andere ambu niet inzetbaar was.
Sinds vorige week doet zich het feit voor dat zodra je bij ongeveer 120 km/u het gas loslaat de auto uit zichzelf spontaan even 1 a 2 seconden gaat remmen en dan de rem weer loslaat.
Volgens de dealer lag dit aan de rembekrachtiger, die is inmiddels vervangen zonder resultaat, het zou nu aan de combi-regeleenheid liggen maar ik zet het eerst even op het forum voordat ik weer dingen voor niks ga vervangen.

peter8812

Geplaatst door peter8812 PRO , lid sinds 16 jaar geleden

3 Reacties

Simon10906 PRO, 16 jaar geleden

Goede dealer...
Dit soort dingen kunnen wel heel lastig zijn.
Heb je dat auto uitgelezen? Waren er storingscodes?
Zijn alle wielsensoren in orde?
Ik zou inderdaad niet zomaar die regeleenheid vervangen, maar een goede diagnose uitvoeren, of laten uitvoeren.
Hiervoor kun je ook bij ons terrecht.

alessio, 16 jaar geleden

de rembekrachtiger is een actuator dat aangestuurd wordt door de ECU van de ESP. maar voordat de ECU de rembekrachtiger gaat aansturen dan zal hij informatie moeten gekregen hebben van een of andere sensor.even laten uitlezen zal wel de oplossing snel leveren.

de regeleenheid gaat niet zo snel kapot.

groeten

peter8812 PRO, 16 jaar geleden

We hebben de regeleenheid van een andere auto omgezet en het probleem is verholpen, de regeleenheid had het dus wel begeven
bedankt voor de reacties en de groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.