Mercedes-Benz A-Klasse: stuurbekrachtiging valt uit

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 160 CDI

Hallo,
Ik heb hier een Mercedes A 160 CDI waarvan soms de stuurbekrachtiging uitvalt. Tegelijkertijd gaat ook het lampje van de alternator branden en horen we een ratelend geluid. Soms kunnen we dagen rijden zonder dat er iets fout gaat, en dan plots komt dit probleen voor. Als we dan de motor af zetten en terug starten is het probleem weer weg. Weet iemand waar we dit moeten zoeken?
Groeten, Frank.

Ilse

Geplaatst door Ilse (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz A-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

is de dynamo nog wel helemaal goed, want als deze niet voldoende stroom levert (mits electrische stuurbekrachtigingspomp en niet door de multi riem aangedreven stuurbekrachtigingpomp) dan zal de struurbekractigingspomp wegvallem omdat hij dan niet voldoende vermogen meer heeft om de vloeistof rond te pompen . staan er ook storingen in ?

menno005 (0), 15 jaar geleden

controleer de spanning en de stroom voorziening van de servopomp zit op een verdeel blokje op de linker langs balk deze wil nog wel eens vergaan anders is waarschijnlijk de pomp defect

mbmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

de stuurbekrachtigingspomp heeft 3 draden +30, massa en stuurdraad van dynamo als de stuurdraad geen signaal krijgt van dynamo stopt de bekrachtiging controleer de riem op verdachte plekken mogelijk dat dynamo vast slaat ivm met vreemde geluiden rollen recht lopen is zwak punt a-tjes ook de vrijloop van de dynamo, anders dynamo vervangen.succes theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz A-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.