Mercedes-Benz 240: Stuurhuisspeling , en slecht aanslaan warm

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,4 D

Goedenmiddag heren ik heb hier laatst een wat oudere mercedes gehad 240D En die heeft nogal een ruime stuurspeling , is het een mogelijkheid om deze op te stellen ? Door de tandheugel aan te draaien of moet er iets vervangen/gereviseerd worden ?


Tevens schijnt de motor in warme toestand slecht aan te slaan , is deze uitgerust al met een temeratuur voeler voor de dieselpomp of niet?

Maarten6789

Geplaatst door Maarten6789 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 240? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

bovenop het stuurhuis zit een borgmoer ik dacht maat 17 die moet je losdraaien en dan kun je de andere bout stellen als ik me niet vergis moet je hem eruit draaien om speling op te heffen en niet erin klinkt onlogisch maar is wel zo anders slagen even tellen kun je hem altijd weer terugzetten

berendonck (0) PRO, 16 jaar geleden

240 D moet nog een 123 model zijn.

Wat Robby zegt is correct (uitdraaien), wel even de voorwielen vrij zetten en het stuur af en toe draaien, zodat je geen zwaar punt krijgt, ze zijn het meest in de midden stand versleten.

Bij een warme motor slecht aanslaan is vaak de motor op zijn eind (start dan koud goed), maar stel eerst de kleppen even.

Links aan de zijkant van de kop zit een vacuum-zender met 2 slangetjes, of die voor de B-pomp is weet ik niet meer, misschien dat iemand anders dit weet?

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

ik geloof dat dat vacuum slangetje de helix van de brandstofpomp wat opentrekt zodat hij wat harder stationair loopt als hij koud is en inderdaad kleppen stellen kan geen kwaad

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 240 of stel zelf een nieuwe vraag.