Mercedes-Benz Mb100: stuurloos op amsterdamse ring

Bouwjaar: 2005

al een tijdje lijkt mn auto soort van aan te lopen ergens in stuurkolom, sinds ik voor een ambulance te snel op een te hoge stoep aan de kant ging. nu hoorde ik een paar keer ijzeren krak, veel lawaai, en af en toe super ineens veel speling in stuurinrichting,
en auto zwenkt naar links en rechts, en dan is het weer weg..
heb m aan de kant gezet, zal morgen afsleept worden, maar heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn en hoe en of ik het kan repareren?
had ook ontdekt dat het afdichtrubber over de vooras linksvoor ingescheurd was. heb een hele tube lagervet erin gespoten en provisorisch de inkeping afgedekt. toch kwam er er niet mee thuis. vond het stuurprobleem te gevaarlijk. kunnen de lagers invloed hebben op de sturing?? heeft iemand een tip??

margriet

Geplaatst door margriet (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz MB 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

MBo (0), 18 jaar geleden

Stuurhuis naar de knoppen. Helaas niet te repareren. Een nieuwe stuurhuis kost ongeveer 1500 EURO. Je kunt wel een gereviseerde kopen, zgn. ruilkoop voor ongeveer 600 EURO, moet je wel de oude inleveren. (p.s. het vervangen van de stuurhuis is een rotklus!)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz MB 100 of stel zelf een nieuwe vraag.