Mercedes-Benz Mb100: afslaan na starten, en nauwelijks meer te herstarten

Bouwjaar: 1993

zoals gezegd slaat ie af en toe af na het starten. dacht eerst door onderdrukventiel, vervangen, was t niet. denk wel dat het een electrisch probleem is. soms wil ie ook tijdens rijden afslaan. nu vraag ik me af of het het contactslot is, dat vals contact maakt. ook denk ik dat de accu op is, vanwege weigeren te herstarten en lampjes branden zwak. vaak starthulp nodig, dan geen punt.
vraag: kan door slechte accu motor afslaan, als ie eenmaal loopt?
weet niet goed waar te beginnen, accu, slot, gloeiboegies, die branden af en toe tijdens het rijden, jaar geleden vervangen.
zo raar dat ie gelijk aanspringt en na 5 sec weer uit.
hoe controleer ik of het het contactslot is? en hoe weet ik of de accu gaar is?

alvast bedankt
margriet

margriet

Geplaatst door margriet (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz MB 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Ten eerste, nee, als een diesel eenmaal loopt zou je in principe de hele accu weg kunnen laten. Dus het lijkt mij duidelijk dat die accu overleden is/ kan alleen nog maar oppervlakte spanning opbouwen, wat na 1 keer starten weg is.
Ten tweede bestaat de mogelijkheid dat het gloeitijdrelais verkeerde dingen doet. Zoals bijv. niet nagloeien. Maar misschien is de accuspanning zo slecht (op dit moment levert de dynamo ook nog niet echt al z'n vermogen) dat het gloeirelais gewoon ermee uitscheid. En jouw in de kou laat staan, letterlijk en figuurlijk.
Dus vernieuw die accu! (verwissel niet de beide polen/ en als eerste de - pool los nemen, en als laatste weer monteren)
Heb je dan nog problemen, laat het ons dan weten.

c lafleur (0) PRO, 19 jaar geleden

bedankt voor reaktie. Nieuwe accu zit erin. heb de ouwe door laten meten en toen bleek dat die nog goed was, alleen leeg.
vraag: kun je bij dat doormeten ook zien of hij nog oplaadcapaciteit heeft? nou ja, even afwachten nog.
in ieder geval brandt het voorgloeilampje weer bij starten.

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Vraag blijft natuurlijk waarom die accu leeg werd getroken?
Ik zou een ander voorgloeirelais plaatsen (sloop?) om te verkomen dat de nieuwe accu hetzelfde lot beschoren zal zijn.
Want het leegtrekken van een accu verlengt de levensduur duidelijk niet.

Aranci (0), 19 jaar geleden

Ik heb het idee dat de dynamo defect is, of ergens een massa kabel die een slechte verbinding maakt.

gr.Aranci

c lafleur (0) PRO, 19 jaar geleden

nog even afwachten, nog niet genoeg gereden om te kijken of de accu bijlaadt.. anders kom ik misschien ook weer bij contactslot uit? dat dat versleten is en het stroomcircuit niet goed regelt? of is dat echt bullshit?? de problemen begonnen bij nieuw bijgemaakte sleutel. of misschien toevallig..

margriet (0), 19 jaar geleden

ps, om vage reden heet ik jelle spliethof, maar margriet dus.

margriet (0), 19 jaar geleden

de nieuwe accu is weer nogal leeg. hij start wel, maar de dashbordlampjes branden zwak. Tijdens het rijden brandt het voorgloeilampje niet meer, alleen net na het starten. Hoe weet ik of het de dynamo of het voorgloeirelais, of het contactslot of een kortsluiting is?

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Je moet natuurlijk wel kijken wat de dynamo vervolgens doet, gaat het laadstroom controle lampje normaal uit? En daarnaast kan ook het gloeirelais de zaak in de war schoppen. Ik had zelf onlangs in m'n eigen wagen een gloeirelais geplaatst waar de nagloeifunctie (ongemerkt) bleef doorgloeien met als gevolg een bijna lege accu, ik merkte dit door dat na een paar kilometer rijden het begon te regenen en dus de ruitenwissers aan moesten die gingen echter zo langzaam dat het kwartje al snel viel.
M.a.w. het komt wel eens voor dat het ene probleem andere dingen veroorzaakt voordat het goed en wel duidelijk wordt.

margriet (0), 19 jaar geleden

dank voor reaktie. het laadstroomcontrolelampje brandt niet tijdens het rijden. al start ie wel met de nieuwe accu, toch breng ik hem weg voor een diagnose, morgen. ik laat nog horen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz MB 100 of stel zelf een nieuwe vraag.