Mercedes-Benz Mb100: distributieriem of ketting? Wanneer vervangen?

Bouwjaar: 1991

Heb een MB 100 gekocht met 124.000 km op de teller. De motor loopt perfect en dat wil ik graag zo houden. De vorige eigenaresse weet niets over distributie riemen of kettingen en/of die ooit vervangen zijn. Wie kan mij een advies geven?
Ook merk ik dat er iets speling in het stuur zit wat zich uit in een klein dood stukje in het sturen.

bij voorbaat dank,

Hens

hens

Geplaatst door hens (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz MB 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Iets speling in het stuur hebben ze allemaal bij volledige uitslag. Motor is de ouderwetse doch zeer degelijke (enige goede van de MB100) OM616 motor en deze heeft een onderhoudsvrije ketting. Zolang hij niet rammelt niets aan doen.

hens (0), 19 jaar geleden

Ha Paul,

Bedankt voor je antwoord. De speling in het stuur is merkbaar als je rechtuit rijdt waardoor de bus een beetje slingert. Begin er wel al wat aan te wennen.

Groet,

Hens

Biker1272 (0) PRO, 19 jaar geleden

Onder de MB100 zitten een groot aantal armen en stuurkogels, ook zitten er een aantal smeerpunten op de draaipunten deze zou je even goed kunnen bekijken of er niet iets bij zit met te veel speling.
Verder goed doorsmeren, let ook even op de veren, hier zitten ook smeerpunten op, deze moeten ook goed worden door gesmeerd.
Het beste kun je dit doen door de auto tijdens het vetpompen uit de veren te lichten.
Suc6 Ab

stan11047 (0), 19 jaar geleden

Hallo,
Ik rij ook met een MB100 en ik ben de enige van mijn kring die er op de autoweg recht mee kan rijden. Het went wel...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz MB 100 of stel zelf een nieuwe vraag.