Mercedes-Benz MB100: remschijven vervangen, help

Bouwjaar: 1993

was bezig met wiel uit elkaar halen en nieuwe remschijven gehaald, gaat de hoofdmoer op de as niet los. er zijn 2 inkepingen te zien (wrs geboord?) waar de moer een mep heeft gekregen, dat ie niet los gaat? vervanging van borgpen? hoe dan ook, is het trouwens wel schroefdraad en moet ie naar links of naar rechts los, of moet ik m ook losboren en dan nieuwe moer halen?

heb een grote ratel gehuurd, maar geen beweging in te krijgen. weet iemand raad?

margriet

Geplaatst door margriet (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz MB 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

plurkje (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgens mij is die grote moer van je aan drijfas, en moet je hem lekker laten zitten. Kijk eens goed naar die schijf zit daar geen klein inbus boutje in? Wellicht een idee om eerst de klauw los te maken (remslangen gewoon laten zitten, alleen de bouten aan de achterzijde verwijderen eventueel ook meteen de blokken)In principe moet het dan niet meer al te ingewikkeld zijn.

Martijn7412 (0), 19 jaar geleden

Grote moer inderdaad laten zitten en verder de aanwijzingen van Plurkje opvolgen! Let goed op want het zijn wel je remmen....

gsm3845 (0) PRO, 19 jaar geleden

De centrale moer moet wel los maar pas hier mee op tijdens monteren,dit is een constructie waartussen beide wiellagers een spanbus zit,wanneer je alles niet goed monteert loopt je het wiellager kapot.
Bovenstaande adviezen niet opvolgen en reparatie door een vakman laten doen.

margriet (0), 19 jaar geleden

dankje. had nog gekeken, maar begreep niet hoe de schijf anders om de as moest, want een kleinere schijf, voor de remschijf wordt tegen gehouden door de moer..
had inderdaad besloten weg te brengen..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz MB 100 of stel zelf een nieuwe vraag.