Mercedes-Benz MB 100D: zonder remmen

Bouwjaar: 1993

hallo allemaal,

6x naar de garage geweest en ze krijgen het niet voor elkaar, daarom schroef ik vanmiddag dat wiel zelf open..

eerst blijft het stuur hangen, daarna trap ik door de remmen alsof het lucht is en gebeurt er niets, super gevaarlijk!
rechtervoorwiel is dan heet. Blokkeert duidelijk, rem blijft hangen??

Hoofremcilinder en remverdeler zijn vervangen, tevergeefs.
Ook zit de druk totaal onderin, remmen zijn eigenlijk nooit goed geweest..duizend keer ontlucht..

Gister blokkeerde alles compleet. Meestal gaat naar n uurtje het weer even goed. Is gekomen na nieuwe remblokken. Maar die zijn nu ook verbrand??

Nu willen ze nieuwe blokken, remklauwen en schijven inzetten, maar heb geen geld meer en zou morgen met nieuwe baan beginnen..

Kan ik zelf zorgen dat ie niet meer blijft hangen? en hoe?

alvast bedankt,
margriet

Geplaatst door

margriet (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Als je voorremmen blijven hangen kan dit meerdere oorzaken hebben, maar bij de MB 100 is het meestal de klauw zelf die vast gaat zitten. Je kunt even kijken of de remblokken zelf goed gemonteerd zitten. Als dat in orde is dan ga er maar van uit dat de klauw vast zit en dan rest nog maar een ding en dat is laten reviseren of een nieuwe monteren. Er ontstaat roest tussen remzuiger en klauw doordat de afdichting lek raakt. Op deze manier word de zuiger vast geklemd en blijven de remmen hangen.

super bedankt.. maar als ik nu ongeduldig ben en hij het eigenlijk morgen moet doen, heeft het dan zin bijv roest te verwijderen/schoonmaken??

margriet 0

20 jaar

alles klopte als een (rem)blok.. heb de klauw uit elkaar gehaald, de afdichting was lek en heb roest van de zuigers verwijderd (onder het rubber), de zuigers losgekregen (zaten muurvast)en schoongemaakt. en ze gaan weer..

in zoverre, de remvloeistof is op en moet nog ontluchten..

nog 1 vraag: wat betekent remmen stellen en hoe moet dat?

margriet 0

20 jaar

Remmen stellen hoeft niet bij schijfremmen gewoon een paar keer pompen met je rempedaal en alles is klaar. Remmenstellen moet alleen bij remtrommels.

ook een probleem dat heel vaak voorkomt bij de mb100d is dat de remslangen dicht gaan zitten. dan is ontluchten ook niet mogelijk. er zijn twee remslangen per kant bij de voorremmen.

cdh 0
badge

20 jaar

hoi , meestal bij een mb 100 zitten de remaslangen dicht , vernieuw die maar eens om mee te beginnen

mb-man 0
badge

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz MB 100 of stel zelf een nieuwe vraag.