Mercedes-Benz 220: stuurspeling C220 CDI

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,2 cdi

Beste mensen,

mijn vriendin rijdt in een W202 station 220 CDI uit januari 2001. Ik voelde wat stuurspeling de laatste tijd, met name als je op de snelweg zit en er is veel spoorvorming. Dan gaat de auto een beetje "zoeken".
Nu heb ik eens naar de hele wielophanging gekeken en zie nergens speling, maar ik zie wel dat er speling in het stuurhuis zit. Anders gezegd: als ik aan het stuur draai, duurt het eventjes voor de voorwielen meesturen.
Nu zie ik op het stuurhuis wel een inbus met een borgmoer er omheen. Ik heb dit in een ver verleden ook wel eens met een w123 gedaan.
Vraag: werkt dit hetzelfde als bij de W123? Dus inbus uitdraaien tot de speling bijna weg is? En dan borgmoer weer vastzetten? Nog dingen waar je op moet letten?

migil

Geplaatst door migil (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 220? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

In het werkplaats handboek wordt ge-adviseerd om dat door een Mercedes dealer te laten doen.
Het gevaar zit hem hierin, dat je de zaak te strak zet en het stuur daardoor niet vanzelf terugkomt in de rechtuit stand..

mvg,
Hans

nicwil (0) PRO, 14 jaar geleden

dit dient voor speling op de stuurarm op te heffen--- maar!!!! moet afgesteld worden op krachtmoment (spec gereedschap) via zeskant dop in bevestiging stuurwielbout met losse stuurstangen( los maken ) indien nadien nog te veel speling dan stuurhuislagerspeling afstellen , indien u hiermede geen afstelondervinding en technisch onderlegt bent best laten doen door vakman ,om ongevallen te voorkomen ( zeker zelf niet doen als u het niet kent)

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

Dat zeg ik; niet zelf doen

ToniMB (0) PRO, 14 jaar geleden

Een versleten stuurdemper geeft ook dergelijke klachten en komt erg veel voor. Kost weinig en makkelijk zelf te doen. Als je de demper aan een kant losmaakt kun je heel makkelijk controleren of hij nog goed is.

migil (0), 13 jaar geleden

Nou, het heeft ff geduurd, maar de auto is intussen voor een beurt naar de MB-dealer geweest en die vonden geen speling.
Ze hebben stabilisatorstangrubbers vervangen.
Ook waren de voorschokbrekers erg slecht, deze heb ik zelf vervangen (was nogal duur bij de MB-dealer).
De banden zijn ook vervangen en de hele speling is verdwenen!
Probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 220 of stel zelf een nieuwe vraag.