Mercedes-Benz Vito: supercharger

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2300D

ik overweeg om een supercharger te plaatsen om het vermogen en koppel op te krikken, wat samen met intercooler een grote verbetering zou zijn, maar als ik de druk kan verlagen zou ik verder kunnen gaan in de vermogenwinst, kan dat door eventueel een dikkere koppakking te plaatsen?

simie1961

Geplaatst door simie1961 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 11 jaar geleden

Je wilt zelf een supercharger plaatsten, maar je weet niet het antwoord op deze vraag? Zou je er wel zelf aan beginnen dan?

PeterK011 (10), 11 jaar geleden

ga je een turbo op een niet turbo blok plaatsen? lang zal die motor niet lopen,en zijn geen oliesproeiers onderaan de zuigers van een blok zonder turbo,dus zullen de zuigers vastlopen.

simie1961 (0), 11 jaar geleden

met het sleutelen zelf heb ik geen problemen, maar weet niet wat het het verschil is tussen een gewone en turbo blok (eventuele extra koeling en smering), en de specificaties van het motorblok, als ik de verschillen weet kan ik uitrekenen wat het plaatje mij zal kosten, en hoeveel vermogen/koppel het mij opleverd, toch al bedankt voor de reactie

simie1961 (0), 11 jaar geleden

weet er iemand waar ik aan werkplaats handboeken kan komen, dan weet ik waar en welke aanpassingen ik moet doen i.v.m. smering en koeling, en natuurlijk ook om eens gewoon lekker door te bladeren bij een kop koffie :-) het blijft ook een hobby natuurlijk

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 11 jaar geleden

Voor het werkplaatshandboek kan je op zoek gaan naar het originele programma van Mercedes, WIS.

willy9 (0) PRO, 11 jaar geleden

de kosten voor aanpassen zullen u niet meevallen aan onderdelen en is weg gesmeten € als eindresultaat.welke dealer gaat voor u dit alles uitzoeken met de veranderingen die verder zijn doorgevoerd ???????
gr

simie1961 (0), 11 jaar geleden

bedankt voor de tips iedereen, ik laat later wel weten wat het uiteindelijk is geworden, ga eerst nog wat onderzoek doen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.