Mercedes-Benz S-Klasse: tellers vallen uit

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.0L V8

Hallo,

ik heb een probleem met mijn W126, 500SEL. Bij het starten van de auto doen al mijn tellers het, maar zodra ik de rem intrap of een van de richtingaanwijzers aanzet, vallen sommige tellers uit (km-teller, brandstofpeil, oliedrukmeter, toerenteller). Tevens werkt de richtingaanwijzer niet en ook de remlichten doen et niet. De alarmlichten doen het echter wel (2x knipperlicht).

Nu denk ik, als leek zijnde, dat het een massaprobleem is van de bedrading van het dashboard of alleen het paneel met de tellers. Wat denken jullie?
En wanneer het idd een probleem van de massa is, hoe zou je dit kunnen oplossen. Waar zit de bedrading van deze kabels? Ik heb de accu er al af gehad en beide polen goed schoongemaakt en ook de massakabel gereinigd. De bedrading onder het dashboard heb ik wel bekeken, maar dit ziet er op het oog goed uit.

Dank alvast voor jullie commentaar.

Gr Johan

obiku27

Geplaatst door obiku27 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mart-vervoort (0) PRO, 16 jaar geleden

vernieuw je remschakelaar maar eens. ook kun je effe naar het overspanningsrelays kyken of de zekeringen die erop zitten goed contact maken.martin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.