Mercedes-Benz S-Klasse: tellers werken niet meer

Bouwjaar: 1983, Brandstof: Benzine, Motorcode: W125 - 500SEL

Sinds kort rijd ik (samen met een vriend) als 2e auto een Mercedes 500 SEL uit 1983. Na een probleemloze vakantie heb ik sinds kort een lastig euvel aan de auto.
De kilometerteller, en daarbij de toerenteller, oliedrukmeter en de temperatuurmeter doen het niet meer. Tevens werken de richtingaanwijzers niet meer. Het gekke is dat de economymeter en het klokje wel werken. De rest van dashboard werkt ook allemaal (lampjes, schakelaars, e.d.).
Als de tellers het even doen, dan vallen ze opeens weg bij het intrappen van de rem en werken dan helemaal niet meer. Echt lang kun je er dus niet normaal meer rijden.

Heeft iemand een idee waar dit eventueel aan kan liggen? Ik heb de bekabeling al gecontroleerd, maar hier ligt het volgens mij niet aan. Misschien onvoldoende massa? (waar kan ik dit vinden?)

Gr Johan

obiku27

Geplaatst door obiku27 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz S-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ice_killer (0) PRO, 17 jaar geleden

.

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

vervang je remschakelaar eens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz S-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.