Mercedes-Benz 300: Tikkende motor na het plaatsen van nieuwe cilinderkop

Bouwjaar: 1998

Hallo,
Een paar weken geleden is er een nieuwe cilinderkop geplaatst bij mijn Mercedes 300 turbo. Dit is uitgevoerd omdat er eens scheurin de oude kop zat. Na het plaatsen zit er een iritant tikkend geluid in de motor. Dit zou komen omdat de verstuivers niet goed meer zijn, deze zijn nu vernieuwd maar het probleem is er nog. Volgende week gaat hij weer binnen,het geluid lijkt inderdaad het knikkereffect zoals bij slechte verstuivers. Als de motor koud is is het erger. Kan iemand mij hiermee helpen?

jungbeker

Geplaatst door jungbeker (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 300? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Zeker alleen bij stationair? Gebeurt vaak bij MB's waarvan de kop af is geweest. Waarom weet niemand maar het verdwijnt binnen een paar 1000 kms. Is nagelen bij stationair draaien. Ik vind het zelf wel een mooi geluid -:))

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Is je doppenset compleet of mist er een dop? Dan weet je nu waar die ligt!

Roger10209 (0), 18 jaar geleden

is de oliedruk ok?het gebeurd al eens dat bij demontage van de kettingspanner dat er een klein olielek is binnenin en zodoende werken de klepregelaars met teveel spel deze hebben geen druk genoeg en dit geeft een tikkend geluid

Rene9571 (0), 18 jaar geleden

Hallo Sjaak, klopt wat Paul zegt. Na een paar duizend km zit er weer volop koolaanslag op de kleppen en zal het nagelen verdwijnen. Rene

jungbeker (0), 18 jaar geleden

Hallo, iedereen bedankt voor de info, hier kan ik mee verder. Ik ga de info bespreken met het revisie bedrijf. De nieuwe verstuivers die geen effect hebben gehad laat ik zitten omdat deze op een later tijdstip misschien toch moeten worden vervangen (motor heeft al 280.000km gelopen). Wel moet hij nog even kijken of er een diesel lekkage aanwezig is omdat ik binnen en buiten een diesellucht ruik.

jungbeker (0), 18 jaar geleden

Hoy ben ik weer,
De revisieman was toch niet tevreden met het resultaat en had alles weer verwijderd. Na x tijd zoeken bleek dat er ook 2 drijfstangen krom waren gagaan door de water lekkage in beide cilinders. Het nagelen is nu drastische minder geworden, moet nog wel even terug, omdat als je het gas los laat de moter schud als hij van hogere toeren terug loopt naar 700 toeren. Bij het gas geven heb ik er geen last van.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 300 of stel zelf een nieuwe vraag.