Mercedes-Benz 190: Tikken/Ratellen geluid bij waterpomp/Dynamo?

Bouwjaar: 1992

Ik ben in het bezit van een 190E 1.8E Automaat van 92. Het probleem is dat als ik hem start (vooral koud) dan hoor ik een ratellend/tikkend geluid ergens rondom de waterpomp of dynamo het is zelf heel moeilijk vast te stellen waar het precies vandaan komt. Het geluid is alleen hoorbaar als hij in versnelling staat D of R en langzaam rijd, en gaat weg als ik hem in de P stand zet of in Neutrale vrijstand. Is het dan toch misschien de waterpomp. Ik zie ook overigens dat de poelie waar de waterpomp aan zit best wel slingert is dat normaal?


Gr

Lito

Lito6617

Geplaatst door Lito6617 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 190? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

Lito,
Kijk eerst eens of die poelie niet los zit.
Als je de auto in drive of in reverse zet komen er krachten op de poelie en kan het zijn dat hij dan ergens tegenaan loopt.

mvg,
Hans.

arnold690 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kettingspanner?zit daar ook inde buurt

Lito6617 (0), 18 jaar geleden

Ik heb vandaag even de bescherm kap wat achter de radiator zat weg gehaald zodat ik wat meer zicht had. Ik heb verder geprobeert om de Fan eens eraf te halen wat overigens niet ging was bang dat hij misschien breekt. In ieder geval heb ik aan de fan een beetje gewiebeld en zie dat er wat spelling in zit, poelie zit volgens mij niet los...is dat normaal? ik neem aan dat die as ook van de waterpomp is waar de fan op zit..ik dacht dat het misschien de fan zelf was maar bleek ook niet te zijn...want als ik de Fan vast hield dan hoorde ik het nog. echt zo'nrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrratel geluid....men heeft mij vertelt dat vaak de pomp gaat lekken als hij echt defect is kan dat? ketting spanner zit die in de motor? en kun je die zien als je de kleppendeksel open maakt?

Gr

Lito

Hans4040 (330) PRO, 18 jaar geleden

Lito,
een geluid lokaliseren gaat niet via dit forum.
Ik wil je graag helpen maar zo gaat het niet.
ik neem aan dat je niet zo erg bekend bent met jou type motor en ik kan je dan ook aanraden om een vraagbaak aan te schaffen :

Vraagbaak Mercedes 190 Benzine - en Dieselmodellen
Auteur: P.H Olving
ISBN nummer :90-201-2919-8

verkrijgbaar in de autoshops of bij de boekhandel.

succes,

mvg,
Hans.

Lito6617 (0), 18 jaar geleden

Bedankt Allemaal voor jullie hulp. Ik ben inderdaad naar een mercedes dealer gegaan en zij hebben geconstateerd dat waterpomp stuk is..... dus toch..

Vriendelijk dank

Lito

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 190 of stel zelf een nieuwe vraag.