Mercedes-Benz Sprinter: Tiptronic probleem

Deze Sprinter CDI heeft een tiptronic. Het probleem komt zo'n 5 a 6 keer per jaar voor, dat de auto in bv 3 of 4 blijft hangen. Gevolg is dat hij na het stilzetten niet meer starten wil. Op het display staat dan een 3. Meestal na een paar minuten tot een uur is het probleem er weer uit en kun je ook weer gewoon starten. Geeft dan bij ons aangekomen geen foutmeldingen.

Iemand een idee?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (165) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Sprinter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Thijsvv (0) PRO, 18 jaar geleden

Je bedoeld waar schijnlijk dat je een sprinter met sprintshift hebt.

Waarschijnlijk blijft het relais van de pomp hangen.

Deze zit onder de bestuurderstoel en is als het goed is oranje.
Als je deze laat vervangen of vervangt dan krijg je een nieuwere versie van het relais.

Het kan ook nog zijn dat je pomp kapot is. Maar zou eerst het relais vervangen.
Pomp vervangen is trouwens niet zelf te doen. omdat je hem drukloos moet maken met de computer.

Succes

Siem Bijman (165) PRO, 18 jaar geleden

Klopt, een sprintshift. We hebben nu eerst het relais vervangen. Bedankt voor je aanwijzing. Wachten nu even af of het probleem hiermee is opgelost.

spanbandje (0) PRO, 18 jaar geleden

Er is een modificatie geweest waarbij je een blusdiode over het relais moest plaatsen iv met het inbranden CQ vastlassen van het relais, kijk even of deze actie uitgevoerd moet worden, anders even bij dealer halen.
succes.Marcel.

Siem Bijman (165) PRO, 18 jaar geleden

Klant is even bij de dealer langs geweest en die dacht aan de pomp met een kostenplaatje van 1100 euro. Volgens hen was het relais al eens vervangen geweest. Klant overweegt nu of hij wel of niet laat repareren, aangezien het probleem nu weer weg blijft.Bedankt voor het meedenken jongens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Sprinter of stel zelf een nieuwe vraag.