Mercedes-Benz C-Klasse: Trillen met remmen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8

Auto trilt hevig met remmen. Schijven en blokken zijn prima in orde. Ik heb het gevoel dat mijn onderste reactie stang of draagarm rechts de oorzaak is. Daar deze met een baco iets meer te bewegen is.
Mijn vraag is zit ik goed of zit het probleem nooit in de draagarmen?

fraanpa13

Geplaatst door fraanpa13 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz C-Klasse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1830) PRO, 9 jaar geleden

Hoe heb je geconstateerd dat de schijven en blokken prima in orde zijn ?
Speling op het onderstel is natuurlijk nooit goed , maar trillen met remmen komt toch vaak uit kromme of ongelijke remschijven of een niet goed gangbaar remsysteem.

fraanpa13 (0), 9 jaar geleden

De schijven zijn nieuw en nog een keer extra laten afdraaien. En de tangen zijn absoluut in orde vandaar dat ik het begin te zoek in mijn wiel ophanging.

kaleido 1 (1830) PRO, 9 jaar geleden

Oke duidelijk , handig als het vermeld was , wat er al vervangen is.
Na het vervangen /afdraaien trilden de auto toen meteen weer ?

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Fuseekogels, reactiestangen en draagarmrubbers zijn vaak de oorzaak van het trillen bij deze types. Met name de fuseekogels moeten goed gecontroleerd worden.

fraanpa13 (0), 9 jaar geleden

Inmiddels is het trillen er geheel uit, de draagarm rechtsvoor vervangen ondanks dat er geen speling opzat. De rubber vertoonde een hele donkere kleur ten opzichte van de andere rubbers.
De auto rijdt en remt weer als nieuw.

Bedankt voor de adviezen.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 9 jaar geleden

Bedankt voor de terugkoppeling!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz C-Klasse of stel zelf een nieuwe vraag.