Mercedes-Benz E-Klasse: trillend en bonkend geluid bij afremmen.

Bouwjaar: 1997

Heren. wie kent het probleem bij een klasse dat tijdens het remmen een trillend en bonkend geluid naar voren komt en het dan lijkt of de schijven krom zijn maar dat is het gewoon niet.
ik heb zelf het idee dat het erger wordt .
Dus wie kent dit euvel en weet hoe ik dit kan oplossen ?


mvg b

barri

Geplaatst door barri (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz 124? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

flow (0), 19 jaar geleden

Probeer de banden te wisselen van achter naar voor en dan even luisteren.

Hans4040 (300) PRO, 19 jaar geleden

Hoe weet je zo zeker dat de schijven niet krom zijn ?
Zelfs nieuwe schijven kunnen een afwijking hebben.

mvg,
Hans.

barri (0), 19 jaar geleden

heb nieuwe schijven gemonteerd en complete velgen met banden geprobeerd maar het euvel was nog niet verholpen,ik heb zelf een vermoeden dat er iets met het cardan is teminste de ophanging dat tijdens het remmen iets gaat trillen en dat geluid boven komt maar dat weet ik niet zeker .dus vandaar mijn vraag op het forum.

Hans4040 (300) PRO, 19 jaar geleden

Je kunt het misschien vinden door 1 kant van de auto op te krikken en dan het wiel te laten draaien , dan remmen en kijken/luisteren wat er trild.
Dan ook met de andere kant.
Dit geldt uiteraard alleen voor de aangedreven wielen.

mvg,
Hans.

barri (0), 19 jaar geleden

hoi hans .
heb ik ook al geprobeerd en vandaar dat ik het idee had dat het van de aandrijvijng kwam.maar ik had gehoopt dat iemand het probleem herkende
maar bedankt voor je reaktie's
mvg b

mr-moh (0) PRO, 19 jaar geleden

controleer de bovenste center/draagarmen van de achter wielen op speling, lijkt mij speling in de rubbers van de ophangingsarmen. Aan het cardan ligt het niet, als die verslijt hoor je het bij flink optrekken niet bij inremmen,mvg.

janus5151 (0) PRO, 19 jaar geleden

heb je de flensen goed schoongemaakt toen je de schijven monteerde?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz 124 of stel zelf een nieuwe vraag.