Mercedes-Benz Vito: verlichting achterkant

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.1 109cdi

beste geintreseerde,

Ik heb hier een vito staan waar een raar verlichtings probleem in zit,
Ik heb bij de aflevering een trekhaak gemonteerd met originele kabels en relais,
As de auto op contact staat werkt alle verlichting achter naar behoren,maar op het moment dat de moter loopt gaat het controle lampje branden en werkt het rechter achterlicht niet meer.

Ik heb toen de trekhaak kabels los gehaald en de originele kabels terug gezet maar het probleem doet zich nog steeds voor.

De auto is al uitgelezen bij de dealer en die zecht dat de SAM module waarschijnlijk kapot is,Maar ik heb ook gelezen dat de SAM module ingelezen moet worden ivm meer stroom verbruik achter,Kan het zo zijn dat als ik de SAM module nu inleer dat dan het probleem veholpen is.

bvd robert

euricar

Geplaatst door euricar (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

vw cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

hij als je de originele kabels terug steekt sluit dan de wagen wacht even doe terug open en kijk of het probleem is opgelost , bij mb hadden ze de sam zo wie zo moeten in progameren ivm trekhaak waarom hebben ze dat niet gedaan ?zie ook zekeringen in de sam ivm trekhaak

euricar (0) PRO, 16 jaar geleden

het probleem is verholpen door de SAM module te vervangen(€202.84ex)
en dit werkt ook meteen niet originele kabel set voor de terkhaak.

gr euricar

vwfan (5) PRO, 16 jaar geleden

Sam kun je niet inleren je kunt niks programeren in het sam. normaal als je een orginele kabelset monteerd doet hij het meteen en de stroom voor de trekhaak pakt hij weg via een aparte zekering en verlichting pakt hij via de can.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.