Mercedes-Benz Vito: verschil van uitlaat

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 108D

Hoi mensen,

Ik heb een vito 108D van 1997 met een katalysator op het eerste stuk van de uitlaat. Het achterste stuk uitlaat is rot. Nu heb ik nog een vito staan voor de sloop. Het is ook een 108D maar van 1999 maar die heeft geen katalysator op het eerste stuk uitlaat. Nu wil ik weten of ik gewoon het achterste stuk kan vervangen? Als dit niet kan door tegendruk verschil mag ik hem dan volledig vervangen? Mag dit voor de keuring?

Antwoorden zijn meer dan welkom!

Groeten Kristof Stappers

stappy

Geplaatst door stappy (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Mercedes-Benz Vito? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat kan je gewoon uitwisselen. Je kan ook, mocht de voorpijp lek gaan, een voorpijp zonder kat monteren. Voor de uitstoot maakt het niet uit, de meeste Vito's hebben geen katalysator en daar zijn ook geen problemen mee vwb de APK.

stappy (0), 13 jaar geleden

Is dat ook geen probleem voor de belgische keuring? Hier in belgie zijn het echt zeikzakken op de keuring...

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 13 jaar geleden

België kan idd een ander verhaal zijn. Ik weet niet in hoeverre dat het terug te zoeken is of een auto origineel met katalysator geleverd bij modellen die niet altijd een kat hadden.

stappy (0), 13 jaar geleden

In elk geval kan ik de achterste demper met een gerust hart vervangen. Dat was het voornaamste. Ik zal de volgende keer dat ik op de keuring kom eens vragen of dat mag. Jarno bedankt voor de snelle reactie!

stappy (0), 12 jaar geleden

Ik ben naar de keuring geweest en ze hebben er niets van gezegd! Joepie! Nu weet ik ben niet of het oke is of dat ze het niet gezien hebben...

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 12 jaar geleden

De meeste Vito's hebben geen kat, tenminste in NL. Jij bent iig van je probleem af!;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Mercedes-Benz Vito of stel zelf een nieuwe vraag.